Espanyol
Esports Futbol 30/09/2012

L'Espanyol buscarà sense Wakaso el primer triomf davant un Atlètic sense Falcao

Els periquitos baixen el seu rendiment sense el migcampista ghanès, mentre que els matalassers es debiliten quan juguen sense el davanter colombià

Natalia Arroyo
2 min
Wakaso pressiona Ximo Navarro

BarcelonaLa visita a Cornellà-El Prat d'un Atlètic de Madrid en ratxa (no perd en partit oficial des de l'11 d'abril contra el Reial Madrid al Vicente Calderón) no és la millor notícia per a les urgències de l'Espanyol, que només han sumat un punt després de cinc jornades de Lliga. L'equip de Pochettino té pressa per començar a puntuar ja i, malgrat que reconeix que el d'avui és el "millor rival" contra el que s'han enfrontat, respira més tranquil des que dissabte va saber que Radamel Falcao no viatjarà a Barcelona per unes molèsties a l'adductor.

L'absència del davanter colombià, pitxitxi de la Lliga amb set gols (quatre de penal), debilita el conjunt matalasser fins al punt de reduir considerablement les seves opcions de victòria i el seu equilibri golejador. Amb el seu referent en atac, l'Atlètic de Simeone guanya el 46% dels partits (18 de 29), empata el 25% (10) i perd el 28% (11). Marca 1'62 gols de mitjana i n'encaixa 1'18. Sense ell, és molt menys dominador. És menys efectiu de cara a porteria (marca 1'25 gols) i menys fiable defensivament (encaixa 1'75 gols). Dels quatre partits de Lliga que Falcao no ha disputat, l'Atlètic n'ha guanyat un (25%), n'ha empatat dos (50%) i n'ha perdut un altre (25%).

Aquesta és la situació que vol aprofitar l'Espanyol, que recupera el central Colotto, lesionat des de la pretemporada, i el davanter Longo, sancionat contra el Betis. El tècnic argentí, però, no podrà alinear Wakaso, expulsat al Benito Villamarín. El ghanès ha sortit de titular en els cinc partits de Lliga jugats i, amb ell sobre el terreny de joc, l'equip ha rendit millor. De fet, dels onze gols que ha encaixat l'Espanyol, sis han sigut quan Pochettino l'havia substituït. La seva facilitat per carregar-se de grogues (n'ha vist cinc, dos en un mateix partit, contra el Betis) l'ha impedit completar els 90 minuts. Mentre ell era al camp, l'equip conservava dos empats (1-1 contra el Mallorca i el Saragossa) i dues victòries (0-2 davant el Llevant i 3-2 contra l'Athletic). Només ha marxat del camp perdent contra el Betis.

stats