Esports Futbol 29/11/2012

La Federació Catalana de Futbol creu que no ha de pagar els 300.000 euros que li reclama l'AFA

L'Argentina va jugar contra Catalunya el 2009 sense Messi, Agüero i Maradona, i la FCF va aplicar les clàusules de penalització al contracte, i l'AFA no hi està d'acord

Albert Solé
2 min
Andreu Subies, president de la FCF, i Johan Cruyff

BarcelonaL'Associació de Futbol Argentina (AFA) ha tornat a reclamar a la Federació Catalana de Futbol (FCF) els 300.000 euros que els falta per cobrar del partit Catalunya-Argentina del 2009. "És cert que després de tres anys ara l'AFA ens reclama uns diners, suposo que perquè ara hi ha estabilitat econòmica a l'entitat, però intentarem no pagar-ho perquè tenim raons per no fer-ho", ha explicat aquest dijous Andreu Subies, president de la FCF.

L'any 2009, durant la presidència de Jordi Casals, la FCF va contractar a l'Argentina per al partit de Nadal. Era el primer partit de Johan Cruyff a la banqueta de la selecció catalana, i Maradona era l'entrenador de l'albiceleste. El ressó mediàtic estava assegurat, i l'AFA va demanar 1.300.000 per venir a jugar a Barcelona. La FCF va acceptar, però amb tres clàusules de penalització: si no jugava Messi, si no jugava Agüero, i si Maradona no estava a la banqueta.

Messi i Agüero no van jugar per una suposada lesió, i Maradona no va poder dirigir l'equip ni fer declaracions prèvies perquè estava sancionat per la FIFA en aquell moment. Així, la FCF va considerar que només li havia de pagar 1.000.000 d'euros a l'AFA per aquestes clàusules, però els argentins afirmen que no van ser baixes per decisió seva, i per tant, no es poden executar. Per això, li reclama 300.000 euros.

Subies, aquell 2009, era vicepresident de la FCF, però en les reunions ja va avisar a Jordi Casals que si acceptava un contracte com aquell es podia enganxar els dits, com així va ser, ja que no van fer prou calaix per recuperar aquest milió d'euros, i el partit va ser deficitari. Subies, ho ha recordat: "portar seleccions d'aquest nivell té un risc, en especial per als clubs del futbol català, però tinc el compromís de defensar els interessos de la FCF, i per això defensaré que no cal pagar el que demana l'AFA".

stats