Futbol
Esports  /  Futbol Masculí 28/07/2015

Una persona independent i aliena al futbol dirigirà les reformes de la FIFA

Un grup de treball d'unes onze persones gestionaran els canvis de l'organisme, que podrien incloure un límit en el mandat dels presidents

Ara
2 min
Joseph Blatter / AFP

BarcelonaUna persona independent i aliena al món del futbol serà l'encarregada de proposar les reformes per regerenar la FIFA, segons ha informat el màxim organisme del futbol mundial en un comunicat. Les feines del 'Task Force', l'equip de treball encarregat de proposar els canvis en l'institució, i que estarà format per unes onze persones, estaran supervisades per òrgans independents de la FIFA, com la Comissió d'Auditoria i Conformitat, la Comissió de Disciplina i la Comissió d'Ètica.

L'organisme que encara presideix Joseph Blatter es va reunir a San Petersburg amb els presidents de totes les confederacions, inclosa la CONCACAF, que va estar representada per Sonia Bien-Aimé, la primera dona de la història en aquesta organització present en un Comitè Executiu de la FIFA. Entre les reformes que podrien ser aprovades en uns mesos, hi ha el límit del mandat dels seus dirigents, els controls d'integritat entre membres del mateix Comitè Executiu i majors estàndards de govern en tots els nivells del futbol.

El president de la UEFA i un dels principals candidats a presidir la FIFA, Michel Platini, ha valorat com a positiva aquesta notícia. "És un pas important crear aquest grup", ha exposat, defensant que creu necessàries les reformes que haurà d'afrontar. "Hem d'assegurar que els canvis es generin de forma efectiva. Necessitem reformar la FIFA, i necessitem fer-ho ara", ha afegit. Els candidats per substituir Blatter en les eleccions del 26 de febrer hauran de ser nominats abans del 26 d'octubre.

Putin elogia Blatter

"El president de la FIFA Joseph Blatter mereix un premi Nobel pel seu treball al front de l'organisme rector del futbol mundial", ha defensat el president rus Vladímir Putin, que ha refusat considerar que el suís estigui implicat en cap cas de corrupció. "Tots som conscients de la seva situació actual. No vull entrar en detalls, però jo no crec ni una paraula sobre que estigui involucrat en la corrupció personalment", ha explicat.

Putin, a més, ha reiterat les crítiques cap als Estats Units, de qui en qüestiona les investigacions. "La forma en que s'està portant aquesta lluita contra la corrupció em porta a preguntar-me si no és una continuació de la lluita pels campionats de 2018 i 2022", ha afegit, en referència a la candidatura dels Estats Units per organitzar el Mundial del 2022 que va guanyar el Qatar, aliat rus.

stats