FUTBOL
Esports Futbol 18/09/2014

La FIFA obliga els seus oficials a tornar uns rellotges que van rebre durant el Mundial

La Confederació Brasilera de Futbol (CBF) va regalar rellotges valorats en 20.715 euros a membres de l'organisme futbolístic

Efe
2 min
El Barça vol aconseguir no haver d’estar un any sense poder fitxar.

MadridLa Comissió d'Investigació de la Comissió d'Ètica de la FIFA ha decidit que tots els seus oficials que van rebre un rellotge de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), valorat en 25.000 francs suïssos (20.715 euros), al començament del Mundial, el retornin perquè sigui donat a una organització benèfica.

Segons un comunicat de l'esmentada comissió, el termini per fer la devolució del regal acabarà el 24 d'octubre i després d'aquesta data els rellotges es donaran a una organització benèfica independent, compromesa amb projectes de responsabilitat social al Brasil.

La Comissió ha explicat que no iniciarà cap procediment contra els oficials que van rebre els rellotges i que va iniciar la seva investigació en tenir notícia dels fets, a mitjans de juny, quan alguns d'ells van comunicar haver rebut una bossa de regal de la CBF que incloïa rellotges aparentment valuosos.

La CBF va col·laborar en la investigació i va confirmar que en relació al 64 Congrés de la FIFA i el començament del Mundial a Brasil va distribuir 65 bosses de regal, que contenien rellotges d'una firma patrocinadora, entre 28 oficials del Comitè Executiu de la FIFA, 1 representant de les 32 federacions que competien al Mundial i cada representant de les deu federacions de la CONMEBOL.

Segons la CBF, el preu al que va obtenir els rellotges va ser de $ 8,750 (6,77 euros), però la Comissió d'Investigació de la FIFA va confirmar posteriorment que el seu preu de mercat va ser valorat en 25.000 francs suïssos.

La Comissió de FIFA ha recordat que la seva normativa ètica prohibeix aquest tipus de regals i que els seus oficials no han d'oferir ni acceptar més obsequis que els que tinguin un valor simbòlic i ha reiterat que han de ser conscients de la importància dels seus deures i obligacions.

stats