FUTBOL
Esports Futbol 01/06/2016

Indignació a França per les acusacions de Benzema

Càrrecs importants del govern francès, entre els quals hi ha el secretari d'estat d'Esports, consideren inacceptables les declaracions del davanter després de quedar-se fora de la llista per a l'Eurocopa

Ara
2 min
La final de la Lliga de Campions va ser l'últim partit de la temporada per Benzema

BarcelonaDesprés que Karim Benzema trenqués el seu silenci i carregués contra la decisió del seleccionador 'bleu' Didier Deschamps de deixar-lo fora de l'Eurocopa en una entrevista al diari 'Marca', les reaccions des França no s'han fet esperar.

L'atacant del Reial Madrid ha dit que el tècnic ha cedit davant "d'una part racista de França", i diversos càrrecs polítics hi han respost ràpidament. El primer de parlar ha sigut el secretari d'estat d'Esports, Thierry Braillard: "Aquestes declaracions són totalment injustificades i inacceptables. Aquesta polèmica no té raó de ser" i ha afegit que "de cap manera hi ha racisme a la Federació".

A part de Braillard, també ha parlat François Fillon. L'ex primer ministre i actual candidat a primer ministre per la dreta s'ha mostrat molt decebut amb les afirmacions del futbolista: "Crec que és insostenible: en primer lloc, perquè el seleccionador és sobirà. Relacionar constantment els problemes del país amb una qüestió religiosa, de raça i d'ètnia no són símptomes de bona salut".

Una altra veu que s'ha fet sentir és la de la candidata a les primàries del partit conservador, Nathalie Kosciusko-Morizet, que també ha parlat en la mateixa línia. La política considera "molt mediocres" les paraules del jugador i nega haver vist "aquesta part racista en el conflicte Deschamps-Benzema".

L'últim a parlar ha sigut Manuel Valls, el primer ministre ha dit que "França no selecciona als jugadors en funció del seu color de pell ni del seu origen". Ha afegit que se sent optimista de cara a que el seu país aixequi l'Eurocopa ja que l'any 1998, quan França va guanyar el Mundial, també "havien començat comentaris i crítiques similars".

La més contundent en la crítica ha sigut Marion Le Pen, la política d'ultradreta ha dit que "Benzema és multimilionari gràcies a la França sobre la que escup. És indigne".

La Lliga de Futbol professional també s'ha mostrat contrària al davanter madridista

Des de la Lliga de de Futbol Professional de França també s'ha solidaritzat amb el tècnic per mitjà d'un comunicat del seu president Didier Quillot: "Som totalment solidaris i estem d'acord amb la Federació Francesa de Futbol, les raons per les que Karim Benzema no ha sigut seleccionat ja s'han explicat". El president de la federació ha sentenciat que "l'únic color de l'equip francès és el blau".

stats