Futbol Català

El deute podria forçar al Lleida a canviar de nom

El Lleida, en perill de descens i desaparició com a SAE per la seva delicada situació econòmica

L'entitat podria veure's obligada a baixar a Tercera i refundar-se com a club social

La situació econòmica del Lleida és extremament delicada malgrat haver ingressat fa poques setmanes més de dos milions d'euros. El club, aferrat a la llei concursal i enmig d'un concurs de creditors, podria desaparèixer del tot com a SAE (Societat Anònima Esportiva) i haver-se de refundar amb un altre nom que no sigui el d'"Unió Esportiva", acompanyant el canvi de SAE a club social amb un descens a Tercera per impagaments.


L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va manifestar que les possibles sortides a la delicada situació financera de la UE Lleida són escasses. De fet, ha assenyalat Ros, es redueixen a dues: o bé s'aconsegueix redactar un pla de viabilitat que funcioni i que permeti arribar a un acord entre els creditors o bé el club hauria de dissoldre's per donar lloc "a un altre que el substitueixi partint de zero i en una altra divisió. Aquest és un procés que s'ha fet en molts clubs de moltes ciutats d'Espanya". Ros ha volgut deixar clar que ell aposta per la continuïtat del club a la ciutat.


L'alcalde lleidatà també ha confirmat que el seu ajuntament destinarà aquest any una subvenció de 200.000 euros al Lleida, un terç menys que en anys anteriors a causa de la crisi. Paradoxalment, un possible ascens a Segona A podria posar remei econòmic (pels futurs ingressos atípics i drets de televisió) a la situació de la SAE, evitant la seva desaparició i el canvi de nom i descens de la primera plantilla del conjunt blau.

Més continguts de