Futbol
Esports Futbol 21/04/2013

De Sócrates a Oleguer Presas, un llibre repassa la trajectòria dels futbolistes d'esquerres

El periodista Quique Peinado repassa la vida d'alguns esportistes valents que no van amagar les seves idees polítiques

àlex Gozalbo
1 min
Quique Peinado, signant el seu llibre

BarcelonaJoan Cordero va jugar sis temporades al València i és recordat per un memorable marcatge a Johan Cruyff. En plena transició democràtica, va ser el primer sindicalista del club de Mestalla. Després de llegir Joan Fuster, el futbolista va començar a anar a mítings nacionalistes i va acabar encapçalant la llista d'Unitat del Poble Valencià (UPV) a Godella. Anys després, Oleguer Presas va explicar al seu llibre que el jugador es va veure obligat a abandonar el València pel que pensava. Aquesta història i moltes altres es poden trobar a 'Futbolistas de izquierdas', un inhabitual llibre que amenaça en convertir-se en una de les sensacions de la temporada.

"Aquest llibre, crec, és el primer que s'escriu al món amb aquesta temàtica tan precisa i segur que és l'intent més exhaustiu de parlar de futbolistes d'esquerres", explica Quique Peinado. L'autor del llibre, que treballa com a guionista i col·laborador de 'Yu: No te pierdas nada' (Los 40 Principales), és un periodista atípic, famós per fixar-se en històries diferents que passen desapercebudes als grans mitjans de comunicació.

"És el projecte més important de la meva vida, el que més m'ha exigit i del qual més orgullós me'n sento", assegura. El Gran Wyoming és l'autor del pròleg d'un llibre que està editat per Lée|me.

Sócrates, Olegues Presas, Lilian Thuram o Cristiano Lucarelli són alguns dels protagonistes d'unes històries que traspassen el món del futbol i retraten la vida d'uns futbolistes que pensen i actuen en conseqüència.

stats