Futbol Femení
Esports Futbol 28/08/2011

El Filadèlfia de Vero Boquete cau als penals (5-4) i perd la final de la lliga dels Estats Units

La madrilenya Laura del Río, ex del Llevant i del Sabadell i companya d'equip de l'experiquita, ha vist com la portera Ashlyn Harris li aturava el penal decisiu i donava el títol de campiones a les Western New York Flash

Natàlia Arroyo
Vero Boquete rep instruccions de Laura del Río a la banda.

BarcelonaEn una final agònica que ha hagut de decidir-se als penals, el conjunt de Philadelphia Independence, en què juga l'exjugadora de l'Espanyol Vero Boquete, i la madrilenya Laura del Río, ex del Llevant i el Sabadell, ha caigut derrotat pel Western New York Flash de la brasilera Marta. Després d'haver empatat a un en el temps reglamentari i no marcar cap gol en la pròrroga, el duel s'ha resolt des dels 11 metres, on només Del Río, en l'últim xut, no ha marcat (5-4).

Les llàgrimes de Vero Boquete sobre la gespa del Sahlen's Stadium de Rochester mentre les jugadores de Nova York celebraven el títol de campiones de Lliga eren una barreja de tristesa, frustració i ràbia. Ràbia perquè, un cop més, la gallega s'ha quedat a les portes d'alçar un títol amb el seu equip, com li va passar a finals de la temporada passada amb l'Espanyol.

Marcatge especial

De res li ha servit el fet d'haver recollit, minuts abans de començar el matx, el trofeu com a millor jugadora de la lliga, perquè durant el partit, Vero amb prou feines ha pogut participar del joc. Ben vigilada, la 21 només ha intentat crear perill amb accions individuals, llargues conduccions des de mig camp que no han trobat gairebé mai rematadora en Tasha Kai ni Amy Rodríguez. Era com un déjà vu de la final de la Superlliga entre l'Espanyol i el Rayo, en què la gallega no trobava el seu lloc ni la manera de treure's de sobre el marcatge de Burgos.

A l'altra bàndol, el trio format per Marta Vieira, Christiane Sinclair i Alex Morgan, totes mundialistes, ha intentat sorprendre en velocitat i han disposat d'alguna aproximació de perill, sobretot a la segona meitat, quan el partit s'ha animat després d'uns primers 45 minuts força ensopits.

Ben aviat, al minut 64, Sinclair s'ha desmarcat a l'espai i ha definit de manera brillant, amb un potent xut creuat al qual no ha pogut arribar Barnhart, la portera de Filadèlfia. Els minuts han anat avançant i les de Nova York cada cop estaven més còmodes. En alguna escapada final, haurien pogut ampliar la renda, però no ho han fet i, sobre la botzina, Amy Rodríguez ha caçat un refús del pal per empatar el partit. Bogeria a Rochester, que ha vist com la final marxava a la pròrroga.

Pròrroga amb domini de Filadèlfia

Amb Laura del Río sobre el terreny del joc des del final del temps reglamentari, l'equip de Boquete ha començat a combinar i dominar el partit. Les millors ocasions de la pròrroga les han protagonitzat Del Río i Amy Rodríguez. Però el poc encert de la internacional nord-americana ha fet que el partit s'hagués de decidir des dels 11 metres.

I allà, la mala sort ha condemnat Laura del Río, que ha estat qui ha fallat el penal decisiu. El cinquè. L'últim. Ashlyn Harris s'ha llançat molt bé per aturar amb la punta dels dits l'ajustat xut de la madrilenya, que ha acabat desfeta, a terra, sobre el punt de penal.

El futur de Vero, lluny de l'Espanyol

Així, s'acaba de manera tràgica l'aventura americana de les tres jugadores de la Superlliga espanyola. Vero Boquete, MVP de la competició, encara no ha decidit quin serà el seu futur, però no se l'espera a can Perico i tot apunta a que jugarà a les lligues russa, alemana o francesa. Laura del Río tampoc ha confirmat si torna a Europa o no. La que ja té tancat l'acord és Adriana Martín, que ha estat jugant a l'Sky Blue de Nova Jersei i que defensarà ara els colors de l'Atlètic de Madrid.