Futbol Femení
Esports Futbol 09/12/2012

El Barça femení no pot tombar l'Athletic (0-0) i es manté a cinc punts del liderat

L'única victòria catalana ha estat la del Sant Gabriel, que ha derrotat el Cajasol Trigueros (3-2). A més, el Llevant Les Planes ha empatat a casa amb el Sevilla (0-0), i l'Espanyol ha empatat a Zubieta contra la Reial Societat (1-1)

Natalia Arroyo
3 min
Baudet protegeix la pilota davant Joanna en el Sant Gabriel-Llevant Les Planes

Sant Joan DespíEn l'última jornada de la primera volta de la Primera Divisió femenina, el Barça no ha pogut derrotar un sòlid Athletic a Sant Joan Despí (0-0) i ha hagut de conformar-se amb un punt que manté les coses com estaven a la zona alta de la classificació, que segueix liderant el conjunt basc en solitari. Les blaugranes es mantenen a cinc punts i veuen, a més, com l'Atlètic de Madrid les supera a la classificació després de guanyar el Llanos de Olivenza. L'equip de Xavi Llorens ha dut el pes del partit, però no ha sabut transformar la seva possessió en cap ocasió clara de perill. El combinat de Juan Luis Fuentes, ordenat al darrere i sense arriscar gens ni mica, ha intentat inquietar amb alguna sortida llarga al contraatac, però no ha pogut sorprendre mai la defensa blaugrana. Al final, un 0-0 poc atractiu i tot per decidir en les pròximes 15 jornades.

Al matí, el Sant Gabriel ha sumat una important victòria al Municipal Ruiz Casado contra el Cajasol Trigueros (3-2), gràcies a un gol de Carla Gómez a tres minuts del final. Marina, després d'una rematada d'Anita, ha introduït la pilota dins de la seva pròpia porteria per obrir el marcador al quart d'hora de joc. Un gol de Gio de penal, poc abans del descans, ha permès a les noies de Takahisa Shiraishi marxar als vestidors amb empat. Baudet, només arrencar el segon temps, ha posat per davant l'equip de Sant Adrià, que ha vist com Esther González, la més perillosa de l'equip de Huelva, resolia amb contundència una ocasió clara davant Marina. Però en l'última ocasió del partit ha arribat el decisiu gol de Carla, que dóna al 'Sangra' tres punts que el situen a només dos de la vuitena posició, la que tanca les posicions de Copa de la Reina.

Per un lloc entre les vuit primeres han jugat el Llevant Les Planes i el Sevilla (0-0), però cap dels dos equips ha pogut trencar l'empat a zero en un partit molt igualat. Les noies d'Albert Sánchez, que ha hagut de dirigir les seves jugadores des de la grada per sanció, no han pogut batre la portera d'Inés, que ha intimidat Sandra Alberola en una ocasió final i ha forçat la davantera catalana a xutar massa alt. El punt permetrà l'equip de Sant Joan Despí tancar la primera volta amb 19 punts, 12 per sobre del descens, principal objectiu de les debutants a la categoria.

Amb sensacions no gaire bones tanca la primera volta l'Espanyol, que ha pogut salvar un empat en l'últim sospir a Zubieta contra la Reial Societat (1-1). Pràcticament en l'únic xut del partit per a les locals, Marina ha sorprès Mariajo per fer l'1-0. Les noies de Luis Carrión s'han estirat encara més per refer-se del cop i Claudia, amb una rematada des del punt de penal, ha pogut donar un punt al seu equip al temps afegit. Amb 24 punts, l'Espanyol cau fins a la 7a posició, després del triomf d'un Prainsa que va escalant posicions i que ja és sisè amb 25.

La resta de resultats de la jornada:

València 2-1 Rayo Vallecano

Prainsa Saragossa 4-3 Collerenc

Lagunak 0-4 Llevant

Atlètic de Madrid 5-1 Llanos Olivenza

Classificació - 15a jornada

1r, Athletic 38

2n, Atlètic de Madrid 35

3r, Barça 33

4t, Llevant 31

5è, Rayo Vallecano 29

6è, Prainsa Saragossa 25

7è, Espanyol 24

8è, Cajasol Trigueros 21

9è, Sant Gabriel 19

10è, Llevant Les Planes 19

11è, Sevilla 18

12è, València 15

13è, Reial Societat 12

14è, Collerenc 12

15è, Llanos Olivenza 7

16è, Lagunak 0

stats