2a divisió
Esports Futbol 11/05/2013

El Girona punxa contra un Xerez extramotivat i es complica l'ascens a Primera (2-4)

Els gironins han anat sempre a remolc dels andalusos i no han pogut retallar distàncies malgrat que han acabat jugant amb superioritat

M.m.

BarcelonaEl Girona ha fet un pas enrere en la seva lluita particular per quedar entre els dos primers classificats de la Segona Divisió i accedir directament a Primera. Els gironins han ensopegat contra el Xerez, un rival a priori fàcil –va perdre la categoria la setmana passada– però que ha jugat més motivat que mai i ha acabat agafant desprevinguts els futbolistes de Joan Francesc Ferrer 'Rubi' (2-4). A més a més, l'Almeria –rival directe en la lluita per l'ascens– ha guanyat el seu partit contra el Lugo (3-5) i ha retallat distàncies respecte als gironins.

El Xerez no s'hi jugava res però ha saltat al camp amb ganes de menjar-se la gespa i tot el que se li posés al davant. I ho ha aconseguit amb escreix. Els andalusos s'han avançat amb un gol de Marquitos al quart d'hora de joc. Un primer avís que Jofre, després d'una bona jugada col·lectiva, ha pogut igualar (22'). Però l'alegria ha durat poc a Girona, ja que abans del descans Marquitos (34') i Vega (47') han deixat el partit gairebé sentenciat contra un Girona que anava a la deriva. Per postres, Porcar marcava als dos minuts de la represa per posar l'1 a 4 al marcador.

El Girona ha aconseguit calmar els nervis i començar a jugar a futbol, tot i que els tres gols de desavantatge han sigut un escull massa difícil de superar. Els visitants s'han tancat al darrere i només Felipe Sanchón, de penal, ha pogut retallar distàncies.

El conjunt visitant s'ha quedat amb un home menys per l'expulsió de Camara (82') i els de Rubi ho han aprofitat per fer una última envestida per buscar, com a mínim, el gol de l'empat. No ha sigut així, i els tres punts han volat de Montilivi.