Futbol
Esports Futbol 05/07/2013

Guardiola fa més proves al Bayern a ritme de golejada (13-0)

El tècnic català suma la seva tercera àmplia victòria davant un rival amateur. En el primer partit a l'stage de Trentino el de Santpedor apuja l'exigència tàctica per als seus jugadors

Isaac Lluch
2 min
Pep Guardiola, donant instruccions

BerlínPep Guardiola no només va descobrint en quines diverses posicions poden jugar els seus nous jugadors. També està descobrint una nova realitat. En el seu tercer partit amb el Bayern, el primer disputat a l’stage que està duent a Trentino, al Tirol italià, el tècnic català ha tingut davant seu un rival format a través d’un càsting d’una marca de cervesa que és soci premium del club. El resultat ho diu tot 13-0. És el primer partit que els de Guardiola no encaixen cap gol en pretemporada.

Guardiola s’ha d’acostumar a tot. Als compromisos de patrocini de la seva nova entitat, també. Contra el Bayern del triplet ha jugat un combinat d’aficionats que tot just van fer pinya a través del procés de selecció que van sorgir arran d’un anunci per jugar la Paulaner Cup, un partit de somni per a qualsevol amateur. De 19.000 sol·licitants hi va haver un primer tall de 83 competidors que no només van haver de mostrar certes virtuts futbolístiques sinó aptituds d’artistes a l’estil del que es valora en programes com Tú sí que vales.

Al final contra el Bayern, l’anomenat Paulaner Traumelf ha estat format per 29 jugadors –procedents de set països diferents- que prou bé han aguantat el tipus a la primera part. Entre els jugadors amateurs s’ha pogut veure un funcionari de finances de Pequín.

La il·lusió i concentració de l’equip amateur ha equilibrat prou la manifesta superioritat del Bayern al primer temps. Esclar que el campió alemany encara es busca a sí mateix amb Guardiola. L’extècnic del Barça aprofita sense complexes aquesta mena de partits amistosos per fer proves, per buscar els punts febles i els punts forts dels seus jugadors, per tenir el màxim d’informació possible. Guardiola ha tornat a fer formar el seu equip amb tres defenses, ha fet coincidir tres joves del planter al mig del camp, per primer cop ha situat Ribéry d’entrada a la banda i ha jugat amb un davanter centre pur. Molt actiu i exigent des de la banqueta, ha estat atent a corregir els seus futbolistes en les imprecisions en el joc de posició i en els desplaçaments de la pilota.

Avui ha pogut comptar per primer cop amb diversos internacionals com el croat Mandzukic, l’austríac Alaba, el suís Shaqiri o el veterà peruà Pizarro. Aquests dos últims van ser dels més destacats, amb un hat trick cadascú. També han marcat els joves Can, Markoutz, Schöpf (3), Höjbjerg i Rankovic.

Guardiola s’ha atrevit a parlar al final del partit en directe per la televisió alemanya. Mig afònic –ha cridat molt durant el partit per donar odres-, el tècnic ha destacat que està aconseguint molt bona comunicació amb els jugadors i la directiva del Bayern.

El Bayern jugarà dimarts per primer cop contra un rival de certa entitat, el Brescia, exequip precisament de Guardiola.

stats