Futbol
Esports Futbol 05/02/2012

John Carlin: "Amb un poder judicial polititzat, no és estrany que els aficionats dubtin del sistema arbitral"

En la seva columna dominical a 'El País', el periodista compara el judici al jutge Garzón amb la sospita dels espanyols sobre la imparcialitat dels àrbitres

Ara
2 min

BarcelonaEl periodista i columnista John Carlin compara aquest diumenge la polèmica arbitral que hi ha a la Lliga espanyola amb la Premier anglesa. En un article a 'El País' titulat 'Garzón y el arbitraje español' assegura que a tots dos països hi han errors arbitrals, però que només aquí es dubta de la seva legitimitat.

Carlin assegura que "els aficionats anglesos són conscients que tots els àrbitres són dolents, i que si s'equivoquen s'indignen però excepte algun cas aïllat com el de Sir Alex Ferguson, entrenador del Manchester United, no es passen la setmana, el mes o tota la vida argumentant que tenen una conspiració en la seva contra". En canvi, el periodista anglès comenta que a la Lliga espanyola, la polèmica arbitral "és l'únic tema de conversació entre partit i partit".

Per Carlin, "la obsessió arbitral a Espanya té una explicació cultural, es genera a un país on, lamentablement, el poder judicial està polititzat". El columnista utilitza d'argument el judici a Garzón –"una vergonya a ulls de tot el món", comenta–; i conclou que "amb un context com aquest no és sorprenent que els aficionats al futbol posin en dubte la imparcialitat del sistema arbitral".

També recorda que a Anglaterra, figures rellevants del futbol (com l'excapità de la selecció John Terry, o l'entrenador del Tottenham Harry Redknapp) són jutjats per racisme o evasió fiscal; i comenta que "és difícil imaginar que a Espanya un capità de la selecció es vegi obligat a comparèixer davant un jutge per dirigir un suposat insult racista o que un entrenador de prestigi s'enfronti a pena de presó".

Tanmateix, finalitza Carlin, "a Espanya li queda el consol, més que suficient per a la població, que el joc de la selecció és mil vegades millor a l'anglesa".

stats