Futbol
Esports Futbol 30/10/2012

Mourinho: "Toril ha de triar si vol ser cinquè o ajudar a fer progressar el primer equip"

El tècnic del Madrid insisteix que, amb ell, "Nacho mai serà central" i demana al tècnic del Castilla que decideixi si vol rendiment immediat del seu equip o implicar-se amb la primera plantilla

Natalia Arroyo
2 min
José Mourinho durant la roda de premsa

BarcelonaContinua la polèmica sobre la relació freda entre José Mourinho i els tècnics del planter madridista. Després de les declaracions d'Alberto Toril, en què deixava clara la polivalència de Nacho, Mourinho ha tornat a recordar aquest dimarts en roda de premsa que, amb ell, "Nacho mai serà central" i ha recordat que el tècnic del Madrid Castilla ja està informat d'això. "Jo no dic a la premsa res que no hagi dit internament abans al club. Toril sap tot el que he parlat amb vosaltres. Ell sap que amb mi Nacho no serà mai central. Ell, ara, té aquesta autonomia. Ha de decidir si per ell és més important acabar cinquè, sisè o desè o ajudar en la progressió del primer equip", ha comentat el portuguès, que ha deixat clar que ell és "'manager' general només del primer equip".

De cara al partit d'anada dels setzens de final de la Copa del Rei contra l'Alcoià, Mourinho ha decidit donar descans a Pepe, Ramos, Özil, Xabi Alonso i Cristiano, però "la resta sí han d'anar convocats". El tècnic ha explicat que les lesions i el reglament, que no permet que es jugui amb menys de set jugadors del primer equip, l'obliguen a convocar la resta de disponibles de la primera plantilla. Els joves del filial, Jesé i Nacho, per exemple, no consten com a primer equip perquè tenen fitxa del Castilla.

Mourinho ha parlat també de Varane, de qui ha dit que ja acumula 15 o 20 partits a bon nivell i que el seu rendiment només és una sorpresa "per als que no el veuen entrenar-se cada dia".

El portuguès ha deixat clar que el seu equip afronta amb ambició la Copa del Rei. "Totes les competicions són importants. Cada partit és important en el Reial Madrid. Hem d'anar a Alcoi a oferir-la a la gent el que esperen de nosaltres, qualitat i respecte per aquesta competició". Al final de la compareixença, i en anglès, Mourinho ha fet veure que no recordava l'eliminació de l'any passat. "La Copa és important per a nosaltres. Fa dos anys la vam guanyar i l'any passat vam arribar fins… els quarts de final? O no, era a semifinals, oi?", ha dit, fingint que no ho recordava.

stats