Futbol

Keira Walsh: el fitxatge estrella del Barça que s'inspirava en Busquets i Guardiola

La migcampista, campiona d'Europa, encarna l'operació de mercat més cara de la història del futbol femení

3 min
Keira Walsh, nova jugadora del Barça

BarcelonaEl Barça està a punt de tancar un mercat de transferències rodó. Després de la incorporació de futbolistes joves amb un futur prometedor com Núria Rábano, Geyse Ferreira i Salma Paralluelo, i del gran fitxatge de la campiona d'Europa Lucy Bronze, ara els despatxos blaugranes han posat la cirereta al pastís amb l'arribada de Keira Walsh. La migcampista, que ha sigut una de les protagonistes indiscutibles de l'Eurocopa que s'ha endut Anglaterra, abandona Manchester i canvia l'skyblue pel blaugrana. L'operació és magistral. Amb el seu fitxatge, el més car de la història del futbol femení, el Barça s'assegura una "substituta" de qualitat per a Alexia Putellas, que continua immersa en la seva recuperació, i maximitza el talent en la medul·lar, zona decisiva per al futbol que presenta el conjunt de Jonatan Giráldez.

El Barça no tenia com a objectiu reforçar més el mig del camp en aquest mercat, però després de la lesió de llarga durada de la capitana i amb la infermeria cada cop més plena, les prioritats van canviar. Calia reforçar l'àrea clau per a la construcció del joc i era imperatiu fer-ho amb garanties. L'interès de club per Walsh sempre hi havia estat, però des que el City va ser eliminat de la Champions pel Madrid, fa unes setmanes, els contactes es van intensificar i l'ofensiva culer va ser una realitat. Un cop fora de la màxima competició europea, el camí de l'anglesa cap al Barça era molt més senzill i la direcció esportiva del club no va abaixar els braços. Tenint en compte el talent innat de la jugadora, no és estrany que el Barça hagi rebentat el mercat, se l'hagi endut del City i l'hagi convertit en l'adquisició més cara de la història del futbol femení (400.000 euros).

Un talent que val milers d'euros

Mentre que a Anglaterra ja eren conscients de les capacitats de Walsh des de fa temps, l'Eurocopa ha sigut un aparador mundial per a la britànica. "Va equilibrar l'equip durant tot el partit. Va ser la connexió contínua entre la davantera i les defenses. Gairebé no perd mai la pilota i després de recuperar-la sempre troba l'espai per fer-la anar endavant", van argumentar els observadors tècnics de la UEFA al triar-la millor jugadora de la final contra Alemanya. Durant el torneig, la migcampista britànica va jugar tots els partits, amb un total de 596 minuts a les botes. Malgrat que no va marcar cap gol, Walsh va ser decisiva amb tres assistències i un 88,5% de precisió en la passada. En definitiva, va ser la pedra angular de la selecció campiona d'Europa.

Keira Walsh i Lucy Bronze amb la selecció anglesa aquesta Eurocopa.

Poques jugadores tenen el talent individual de Keira Walsh, qualitat reafirmada quan va ser escollida la millor jugadora de la final de l'Eurocopa en què la seva selecció va aconseguir el títol. La seva gran qualitat la va fer destacar en un mig del camp on es fa gran, ocupa espais i llegeix a la perfecció el joc propi i el del rival. Temporitza i interpreta les necessitats de l'equip amb una elegància reservada només per a les millors. La migcampista destaca per mirar sempre endavant, buscant la jugadora allunyada, element molt important en la creació de joc per al Barça. Amb contracte fins al 30 de juny del 2025, els culers s'asseguren una peça clau dins de l'engranatge de l'equip.

Walsh pràcticament va néixer amb una pilota als peus. Originària de Rochdale, a poc més de 20 quilòmetres de Manchester, va veure des de ben menuda com el seu pare anava cada cap de setmana a Maine Road a animar el Manchester City. Des de llavors, passava moltes tardes entrenant-se amb ell al jardí de casa. "El meu pare sempre em deia que em fixés en Sergio Busquets i Pep Guardiola, perquè ell era un migcampista defensiu. Em deia que els mirés. També vaig veure Yaya Touré, però jo jugo una mica diferent que ell. I, per descomptat, David Silva era el meu jugador favorit", afirma la futbolista que ja té el seu armariet al Johan Cruyff. Amb 17 anys va debutar amb l'equip de Manchester i ara, amb 25, recala a les files culers.

stats