Esports Futbol 19/03/2021

L'Espanyol ja pateix les exigències de ser el més ric

Després de tres empats seguits i amb el Leganés a dos punts, l'equip amb el límit salarial més elevat de Segona està obligat a guanyar el Logronyès

Germán Aranda Millán
3 min
El tècnic de l'Espanyol, Vicente Moreno, durant l'entrenament d'aquest divendres.

BarcelonaExisteixen pocs equips a l'elit del futbol on s'encenguin les alarmes per encadenar tres empats seguits i ni tan sols una derrota. Ara, a Segona, no és només que l'Espanyol en sigui un, sinó que és el conjunt més exigit de la competició tenint en compte que gaudeix del pressupost més alt. Té 45 milions d'euros de límit salarial, una quantitat superior a la de sis clubs de Primera Divisió i 18 milions més alta que la que gestiona el segon equip amb més diners, l'Almeria.

Les preguntes dels periodistes a la roda de premsa d'aquest divendres a l'entrenador Vicente Moreno recollien l'enuig de l'afició i demanaven respostes constantment sobre la "pressió" o fins i tot sobre una possible "sacsejada" al joc d'un Espanyol que va tercer a un punt del segon lloc –que dona accés directe a la Lliga–, a cinc del líder i només dos per sobre del Leganés, que també vol tornar a pujar. Davant d'aquesta condició de superequip, insòlita per a qui està acostumat a lluitar entre els humils o la classe mitjana de Primera, el tècnic intenta "donar naturalitat" a la situació, malgrat ser conscient que entrena "un equip gran".

Moreno, amb un estil hermètic que no deixa anar pistes sobre els possibles errors comesos o solucions a prendre i que es reserva fins a última hora els noms dels convocats a cada partit, tampoc apunta mai (gairebé ni els anomena) els seus jugadors. Accepta, així, un paper de protector per tal d'alliberar-los de pressió. "Ja em va bé que sigui així. Quan les coses es fan malament, la culpa és de l'entrenador al 200%. Als jugadors millor deixar-los tranquils", diu.

Abans del partit de la setmana passada contra el Mirandés, el preparador de Massanassa havia lamentat que els oponents de l'Espanyol materialitzaven molt les seves ocasions, tot i que no en tenien gaires, i apuntava que s'havia de neutralitzar aquesta alta efectivitat del rival. Però un dia després va succeir el contrari: el Mirandés va rematar vuit vegades a porteria, sis de les quals van obligar a intervenir un salvador Diego López, i l'Espanyol va transformar en gol dos dels seus tres llançaments entre els tres pals. L'equip no va ser efectiu en la seva aposta habitual per la profunditat als laterals i una genialitat d'Embarba rematada amb solvència per De Tomás, així com una rematada de cap de Melamed al minut 95, el van salvar de la derrota. Moreno, de nou, ha volgut relativitzar aquest pas enrere pel que fa al joc de l'equip, tot i que ha reconegut que el Mirandés va arribar més del que és habitual, i ha expressat el seu desig de recuperar "la dinàmica habitual".

Un rival sense gol

L'Espanyol rep aquest dissabte (21 h, Movistar LaLiga) el Logronyès, un rival propici per recuperar les bones sensacions. Els de La Rioja ocupen el setzè lloc a la classificació i porten nou partits sense guanyar, des del 2 de gener. Tanmateix, Moreno ha recordat que "va tenir la millor ratxa de la temporada amb sis partits seguits guanyant" quan va començar el curs i que "mai se sap quan els equips es recuperaran". En qualsevol cas, el visitant és l'equip que menys remata a porteria de la competició i, amb 20 gols en 29 partits, no té cap referència temible a l'àrea: el seu màxim golejador, amb sis gols, és el migcampista Andy.

Si tornem al barem dels límits salarials, el Logronyès està lliure de pressió, amb un dels més baixos, amb 4,5 milions, deu vegades menys que els blanc-i-blaus. Cal recordar, això sí, que la temporada passada no va pujar a Primera cap dels tres pressupostos més alts de Segona, que pertanyien al Girona, el Rayo i l'Almeria.

El Sabadell necessita guanyar per seguir viu

L’equip d’Antonio Hidalgo està en un punt crític. Quatre mesos després, l’equip arlequinat vol retrobar-se amb la victòria a la Nova Creu Alta (16 h, Movistar LaLiga 2). La necessitat és màxima amb la permanència a tres punts. L’única via per remuntar la conjuntura és sumar els tres punts. El rival, però, no és l’ideal. L’Sporting de Gijón arriba a Sabadell en una molt bona dinàmica: no ha perdut en els últims vuit partits. L’equip dirigit per David Gallego és cinquè. Álvaro Vázquez serà un dels protagonistes del matx, i no pas pel seu paper sobre la gespa. El davanter, cedit per l’Sporting, és baixa per la denominada clàusula de la por, que no li permet jugar davant el seu equip de procedència.

stats