Lliga de Campions
Esports Futbol 27/04/2022

El Liverpool fa tocar de peus a terra el Vila-real (2-0)

El conjunt groguet resisteix fins al minut 53 el setge ofensiu de l'equip de Jürgen Klopp a Anfield

Sané superant Rulli a Anfield

La resistència del Vila-real a l'infern d'Anfield va durar poc més de 50 minuts. Aquest és el temps que el conjunt groguet va aconseguir mantenir la porteria a zero davant un Liverpool indomesticable al seu estadi, un temple del futbol. Ni el desplaçament més massiu de la història de l'afició de l'equip valencià, amb 3.000 seguidors que van tenyir de groc un reducte de les graderies, va ser suficient per frenar la fam dels jugadors de Jürgen Klopp. El triomf (2-0) deixa el Liverpool amb un peu i mig a la final de la Lliga de Campions, mentre que el Vila-real s'encomana a l'èpica per a la tornada, dimarts vinent, a l'estadi de La Ceràmica.

El conjunt anglès va plantejar un ritme altíssim des del primer minut, però la pissarra d'Unai Emery, interpretada disciplinadament pels seus pupils, va saber frenar el setge inicial. L'ordre defensiu groguet, aferrat a un nou exercici de supervivència després de carregar-se el Bayern Munic, era l'única fortalesa d'un Vila-real absolutament sotmès per la dinamita ofensiva del Liverpool, únicament intimidat per algun intent de contraatac del conjunt de Castelló. L'ocasió més clara de la primera part va ser un cacau llunyà a la creueta d'un dels jugadors més en forma dels reds, Thiago Alcántara. L'ocasió de l'exblaugrana va arribar a les portes del descans, pocs minuts després d'una rematada endimoniada de Sadio Mané des de la frontal. El seu xut, després d'enverinar-se al rebotar amb Raúl Albiol, va sortir fregant el pal dret de la porteria defensada per Gerónimo Rulli. Era l'enèsim avís d'un Liverpool molt superior. El relat del partit era el d'una disputa entre un colós que s'està disputant la Premier League amb el Manchester City i un convidat inesperat a les semifinals de la Champions com és el Vila-real.

A la segona meitat va ser quan l'entramat defensiu valencià va caure. El conjunt local no va cedir en la seva insistència i el premi del gol, merescut, va arribar poc abans de l'hora de partit. Amb fortuna, perquè una centrada de Jordan Henderson la va desviar Pervis Estupiñán i va sorprendre Rulli, que ja havia fet un pas endavant per intentar blocar una pilota que canviaria inesperadament de rumb. El Liverpool va olorar la sang i va seguir amb el seu obús ofensiu per buscar el segon. Dit i fet, perquè només dos minuts després una jugada que va començar amb una genialitat de Thiago a la banda esquerra l'acabaria definint Mané, després que la pilota canviés veloçment de banda. La definició del davanter senegalès va ser la cirereta del pastís d'una assistència de Mohamed Salah amb sotana inclosa. Per sort per al Vila-real, amb el 2-0, el conjunt local va abaixar una marxa de la seva potent maquinària i el marcador ja no es mouria més.