FUTBOL
Esports Futbol 08/07/2016

Marcelo 'el Loco' Bielsa deixa plantat el Lazio dos dies després de firmar contracte

No és el primer cop que el tècnic argentí deixa el seu equip inesperadament

Joan Aureli Raich
2 min
Marcelo 'El Loco' Bielsa quan entrenava a l'Olympique de Marsella

BarcelonaEl dia 6 de juliol el Lazio de Roma emetia un comunicat oficial en el qual informava de la contractació de Marcelo Bielsa com a nou entrenador de l'equip per a la temporada 2016-2017. Només dos dies després, el club romà ha informat en un nou comunicat que l'argentí ha dimitit.

Tal com es desprèn del comunicat, el club italià mostra el seu malestar i informa que, donada la clara violació dels compromisos adquirits del tècnic amb l'entitat, prendrà les mesures que consideri oportunes per protegir els seus drets. Mentrestant, deixa la gestió de l'equip en mans de Simone Inzaghi. El tècnic argentí ha deixat plantat el club romà i, un cop més, ha fet honor al seu sobrenom: Marcelo 'el Loco' Bielsa.

La recent dimissió de Tata Martino al capdavant de la selecció argentina unida a la prematura renúncia de Bielsa engeguen els rumors que, potser, aquest sigui el seu destí.

Un entrenador reincident

No és el primer cop que Bielsa trenca un compromís de forma sobtada. De fet, és relativament habitual en la dilatada carrera d'un tècnic que porta més de 25 anys entrenant: per trobar el primer cas no cal anar gaire lluny, encara no fa ni un any que l'argentí començava la seva segona temporada com a entrenador de l'Olympique de Marsella. L'any anterior el tècnic havia classificat l'equip en quart lloc i havia aconseguit generar una sensació d'eufòria en el club pel fet d'haver disputat la competició durant bona part de la temporada al totpoderós París Saint-Germain. La temporada 2015-2016 va començar amb una derrota contra el Caen i de forma fulminant el tècnic va anunciar que dimitia per desavinences contractuals amb el club. En aquest cas, els mitjans francesos van parlar d'un preacord per entrenar la selecció mexicana que, finalment, no va prosperar.

Per trobar l'altre precedent d'una decisió similar hem de tornar a l'any 1998, just quan el tècnic va fer el salt d'Amèrica del Sud a Europa. Llavors l'Espanyol va ser l'equip que l'entrenador de Rosario va escollir. El club barceloní el va portar per ocupar-se de la direcció tècnica, però al cap de només sis jornades, l'entrenador va dimitir per entrenar la selecció del seu país.

Per aquest tipus de decisions, però també pels seus mètodes o per la seva forma de comunicar-se, Marcelo Alberto Bielsa s'ha guanyat el sobrenom d''el Loco', un entrenador que, sigui d'una manera o d'una altra, comet excentricitats per a tots els gustos.

stats