FUTBOL
Esports Futbol 05/05/2019

Mariano i Vallejo enfonsen un Vila-real que flirteja amb el descens (3-2)

Els blancs trenquen una ratxa de dos partits consecutius sense guanyar en el retorn de Vinícius

Adrià Fernández
3 min
Vallejo celebrant el seu primer gol com a madridista en la victòria del Reial Madrid per 3-1 al Vila-real

BarcelonaEl Reial Madrid, que ja només s'hi juga l'honor, ha enfonsat el submarí groc després de guanyar-lo 3-2. Els blancs, gràcies als gols de Mariano (que ha fet un doblet) i Vallejo, han trencat una ratxa de dos partits consecutius sense sumar els tres punts. El Vila-real, amb la derrota, també ha trencat una ratxa, però en el seu cas era positiva: quatre partits consecutius sumant. Els blancs, que ja no poden moure's de la tercera posició, sumen 68 punts, mentre que els groguets baixen al 15è lloc amb 40 punts, cinc per sobre del descens que marca momentàniament el Valladolid amb 35.

Zidane ha apostat per repetir amb Courtois a la porteria i Vallejo a l'eix de la defensa. Ha donat entrada a Fede Valverde per un Modric que no era en la convocatòria, igual que Bale, que sembla no comptar pel tècnic blanc de cara a la pròxima temporada. A l'atac Brahim i Lucas han acompanyat per les bandes Mariano, que s'ha situat com a home més avançat. Precisament, el davanter nascut a Premià de Mar ha estat l'encarregat d'obrir la llauna quan encara no s'havien complert dos minuts de partit. Brahim ha recuperat una pilota al mig del camp que havia perdut Cazorla i ha assistit Mariano, que s'ha desfet de dos defensors i no ha perdonat davant Andrés.

D'una altra pèrdua en la sortida de pilota ha nascut l'empat del Vila-real. Casemiro s'adorm a camp propi, Álvaro aconsegueix la pilota i Gerard Moreno, amb un xut enverinat des de la frontal, envia la pilota al fons de la xarxa de Courtois. La resposta del Madrid ha sigut immediata: en forma de pilota al pal. Carvajal ha recollit una pilota a la frontal i de voleia ha estavellat l'esfèric a la fusta esquerra d'Andrés. Mariano ha recollit el rebot dins l'àrea reclamant penal, però l'acció ha estat invalidada per un clar fora de joc del davanter centre.

Vallejo, que ha sumat la seva tercera titularitat en els últims quatre partits, ha tret profit d'un greu error defensiu de Quintillà. Marcelo ha provat sort amb la dreta des de fora de l'àrea i la pilota ha quedat morta a l'interior de l'àrea sense que el lateral català la rebutgés. Vallejo, molt atent, ha marcat a plaer el seu primer gol com a madridista.

Vinícius torna a jugar dos mesos després

A la represa, Carvajal s'ha perfilat a la perfecció a l'esquena de la defensa i amb un passada mil·limètrica ha assistit Mariano, que només ha hagut d'empènyer la pilota. El '7' del Madrid, que no veia porta des del mes de febrer, ha sumat dos gols més al seu compte particular per acumular-ne quatre en total aquesta temporada. Zidane ha donat entrada a Isco i Asensio a l'hora del partit i, a falta de 15 minuts pel final, a Vinícius, que tornava a jugar després de la seva lesió. Un més que pobre Santiago Bernabéu (només 46.294 espectadors, sent la segona pitjor entrada de la temporada) ha pogut veure com el brasiler ha tornat a vestir-se de curt després d'estar dos mesos allunyat dels terrenys de joc per una lesió al turmell.

Quan només quedaven 30 segons per complir el temps afegit, el Vila-real ha aconseguit maquillar el resultat amb un gran gol de Jaume Costa. Una transició ofensiva conduïda per Gerard Moreno l'ha culminat el lateral amb un xut per l'escaire, mentre que el porter belga ha fet l'estàtua. Els groguets han collat un Madrid superat per les circumstàncies amb el temps afegit ja sobrepassat. Amb el xiulet final, la decepció era visible en els rostres dels homes de Calleja, que han vist com han desaprofitat una gran ocasió per dir, definitivament, adeu al descens.

Al Reial Madrid només li queden dos partits per tancar, ja definitivament, una temporada per oblidar. El pròxim contra la Reial Societat a Anoeta i l'últim a casa contra el Betis. Tots dos en jornada unificada: diumenge 12 a les 18.30 h i diumenge 19 a les 20 h, respectivament.

stats