FUTBOL
Esports Futbol 31/05/2018

El Nàstic pren mesures per desvincular-se de la compra de partits

El club reacciona jurídicament després de ser acusat d'arreglar el 0-1 d'Osca en l'última jornada

Gonzalo Romero
3 min
El Nàstic pren mesures per desvincular-se de la compra de partits

BarcelonaEl Nàstic de Tarragona ha anunciat aquest matí que emprendrà accions legals per resoldre el cas de les apostes pel partit d'aquesta última jornada contra l'Osca. Ha sigut la resposta a l'últim moviment de la Lliga. L'entitat que dirigeix Javier Tebas va denunciar hores abans a la Policia Nacional que el resultat de 0-1 estava pactat i vinculat al negoci de les cases d'apostes.

El president, Josep Maria Andreu, ha presentat en roda de premsa un paquet de mesures ampli per defensar la innocència del Nàstic. La primera mesura és denunciar l'empresa Federbet, que va detectar i filtrar la suposada irregularitat. "És la segona vegada que ens perjudiquen. Fa cinc anys ens van acusar del mateix contra el Constància. Ens van fer mal, com ara", ha explicat.

Andreu ha anunciat que farà tot el possible per garantir la integritat de l'entitat: "Volem que es demostri si hi ha alguna cosa. No podem permetre aquesta situació. Hem parlat amb l'organització de la Lliga i ens han dit que no hi havia res. Si Federbet sosté que hi ha alguna cosa, que ho demostrin. Nosaltres anirem fins al final. El Nàstic es personarà en els casos i les diligències obertes. Tenim confiança en la plantilla, però volem que s'investigui de dalt a baix", ha dit.

Una altra de les mesures que ha pres el consell d'administració és contractar una empresa especialitzada en anàlisi d'apostes esportives per avaluar les dades del partit d'Osca. Segons les informacions que es van filtrar, una hora i mitja abans del xiulet inicial hi va haver una important injecció de capital des d'Ucraïna.

"Volem contrastar dades, perquè les que ha presentat Federbet són totalment contradictòries. Volem un informe pericial amb números globals, no parcials", ha argumentat. Les conseqüències professionals d'aquest cas han fet que el Nàstic hagi decidit retirar-se de les cases d'apostes. "No volem ser panells d'apostes. Si no hi som, no hi haurà cap sospita de res", ha comentat Antoine Jordà, membre del consell i responsable de l'àrea jurídica. Minuts després de la compareixença, el Nàstic ha emès un comunicat reforçant els punts clau del seu posicionament jurídic.

Expedient de la RFEF a Nàstic i Osca per un informe de la UEFA

D'altra banda, l'agència EFE ha informat aquest dimecres que el Comitè de Competició ha començat un procediment disciplinari extraordinari a l'Osca i el Nàstic, a petició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), després que aquesta i La Lliga rebessin un informe de la UEFA sobre "indicis clars" que s'ha pogut alterar el resultat "en el partit que van jugar tots dos la passada jornada de Lliga.

L'expedient, que s'ha de resoldre en les pròximes hores, respon a conductes que podrien ser contràries a les normes generals i la petició de la seva obertura és la primera actuació de la vicepresidència d'integritat de la RFEF, que encapçala Anna Muñoz, creada fa una setmana .

Fonts de la mateixa Federació espanyola van explicar que la RFEF i La Lliga van rebre a principis d'aquesta setmana un informe de la UEFA que indicava que el seu soci per monitoritzar els resultats de les cases d'apostes "va observar moviments fluctuants i estranys per a un partit d'aquest tipus" en països com Rússia, la Xina i Ucraïna. Es tracta d'"apostes sorprenents, que no responen ni al tipus d'equips, ni a l'interès", segons l'empresa que treballa amb la UEFA exclusivament per supervisar els moviments de les cases d'apostes.

stats