Futbol
Esports Futbol 05/02/2021

Onana atribueix el seu positiu a "un error humà" i recorrerà al TAD

El porter de l'Ajax ha rebut una sanció de 12 mesos sense poder competir

ARA
2 min
André Onana

BarcelonaEl porter camerunès de l'Ajax, André Onana, suspès 12 mesos per un positiu en un control antidopatge, ha assegurat: "Tot ha sigut fruit d'un error humà, perque vaig confondre un medicament que contenia una substància prohibida per l'Agència Mundial Antidopatge (WADA) amb una simple aspirina".

A través d'un comunicat difós a les seves xarxes socials, Onana ha justificat el seu positiu en un control antidopatge fet l'octubre del 2020, pel qual s'enfronta a una sanció de 12 mesos, que començarà amb efecte immediat. "Simplement vull aclarir que tot ha sigut fruit d'un error humà, perquè vaig confondre un medicament que contenia una substància prohibida per l'Agència Mundial Antidopatge (WADA) amb una simple aspirina. Aquest medicament va ser receptat a la meva parella i, per equivocació, el vaig confondre amb un medicament per al refredat perquè els embolcalls eren gairebé idèntics, cosa que lamento enormement ", ha indicat.

El porter de l'Ajax ha assenyalat que respectava la decisió de la UEFA de sancionar-lo durant 12 mesos, però ha subratllat que no la comparteix: "La considero excessiva i desproporcionada, perquè ha quedat demostrat que va ser un error no intencionat. Tothom sap que porto una vida molt sana i des que vaig començar la carrera esportiva estic del tot conscienciat amb el dopatge i condemno qualsevol conducta antiesportiva".

Onana ha recordat que té "24 anys" i que durant les últimes temporades ha tingut "la sort de jugar gairebé tots els minuts", tant amb el seu equip com amb la selecció: "M'han nomenat el millor porter dels Països Baixos durant els últims quatre anys i de l'Àfrica els últims tres. Amb això vull transmetre que no tinc necessitat de recórrer al dopatge per impulsar la meva carrera esportiva".

El porter camerunès recorrerà la sanció al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAD), amb l'objectiu de demostrar la "innocència" i el seu "bon nom". "Espero poder ser aviat als terrenys de joc per fer el que més m'agrada i ajudar els meus companys. Vull agrair a l'Ajax i a la selecció del Camerun el suport mostrat i la confiança que m'han dipositat", conclou.

stats