COPA AMÈRICA 2019
Esports Futbol 04/07/2019

El Perú supera Xile i accedeix a la final de la Copa Amèrica

Els peruans es classifiquen per a la final 44 anys després i deixen fora de combat la vigent campiona

BarcelonaLa selecció del Perú serà el rival del Brasil a la final de la Copa Amèrica després de superar aquesta matinada la Xile d'Arturo Vidal (0-3). D'aquesta manera, el sorprenent combinat dirigit per Ricardo Gareca ha aconseguit acabar amb el regnat xilè, campió de les dues últimes edicions, en el campionat sud-americà. Els peruans han escrit una pàgina gloriosa del futbol del seu país i jugaran contra el Brasil a l'estadi de Maracanã la final de la Copa Amèrica, que no havien disputat des de feia 44 anys.

El conjunt peruà ha dominat el partit del principi al final i la seva contundència a les dues àrees ha sigut la clau d'una victòria històrica. Als 20 minuts de partit, el Perú ha aconseguit avançar-se en el marcador gràcies a una rematada d'Edison Flores, que ha caçat una pilota desviada per Carrillo i ha superat el xilè Arias. El gol ha deixat tocada la selecció entrenada per José Letelier, la qual no ha sigut capaç de reaccionar i ha encaixat una segona patacada. Una sortida desencertada del porter Gabriel Arias l'ha aprofitat el Perú per, mitjançant Yoshimar Yotún, ampliar l'avantatge i situar el 0-2 abans del descans.

Aquest segon cop sí que ha fet saltar les alarmes i la Xile del blaugrana Arturo Vidal ha mostrat símptomes de reacció en els últims minuts del primer acte. Tot i això, la represa ha seguit la mateixa tònica i el Perú ha continuat dominant el partit a través d'una gran pressió alta. Ocasions esporàdiques d'Aránguiz i Vargas acompanyades d'intermitents jugades individuals d'Alexis Sánchez han estat els únics avisos d'un minvat vigent campió. En l'últim minut del partit, i aprofitant que la selecció xilena estava abocada a l'atac, el capità i màxim golejador històric del conjunt peruà, Paolo Guerrero, ha marcat el tercer i definitiu gol del matx.

L'eliminació de Xile deixa Coutinho i Arthur com a únics representants del Barça a la Copa Amèrica.