Brasil 2014
Esports Futbol 26/06/2014

Una Portugal ensopida no passa de la primera ronda

L'equip de Paulo Bento tan sols ha pogut guanyar Ghana (2-1) amb un gol en pròpia porteria de Bony i un altre de Ronaldo després d'un error del porter

Martí Molina
2 min
Cristiano Ronaldo i Joao Moutinho protesten una decisió de l'àrbitre del Portugal - Ghana / GABRIEL BOUYS / AFP

BarcelonaLa selecció de Portugal ha seguit el camí de les seleccions d'Espanya, Itàlia o Anglaterra i ha quedat eliminada a les primeres de canvi del Mundial 2014. L'equip que dirigeix Paulo Bento només ha pogut guanyar d'un gol a Ghana (2-1) en un partit trist i desordenat, amb un gol en pròpia porteria dels africans i un altre de Cristiano Ronaldo (el primer en aquest torneig) després d'un error del porter.

Portugal i Ghana disputaven la darrera jornada de la fase de grups amb l'esperança d'aprofitar una ensopegada dels Estats Units en l'altre partit contra Alemanya. S'ha produït aquest fet (derrota nord-americana per 1-0), però el resultat a l'estadi nacional de Brasilia ha fet que europeus i africans quedessin eliminats.

Qui ho tenia més malament eren els portuguesos, que a banda del resultat de l'altre partit necessitaven un triomf per golejada. No s'ha produït, malgrat les diferents oportunitats dels homes de Paulo Bento, especialment de Cristiano Ronaldo, que ha disputat el partit encara amb molèsties al genoll.

L'estrella de la selecció encara no havia aconseguit marcar cap gol en aquest Mundial i, a falta de deu minuts, ha aconseguit per fi el seu objectiu, tot i que aprofitant-se d'un error clamorós del porter Dauda. Però el seu partit, igual que el del combinat portuguès, ha estat fluix.

Els homes de Paulo Bento han fet la guerra pel seu compte, amb poc joc col·lectiu. Cristiano s'ha jugat diversos xuts des de fora de l'àrea, inclosa una centrada enverinada que ha tocat al travesser. Però a banda de l'ímpetu del davanter, a nivell ofensiu els portuguesos no han ofert gaire més repertori.

Una centrada de Veloso l'ha desviat Boye a la seva pròpia porteria a la mitja hora de partit, però Gyan ha igualat el marcador al quart d'hora de la represa, gràcies a un cop de cap.

En aquell moment els Estats Units ja perdien i Ghana estava a un sol gol de classificar-se. Els africans s'han llançat a l'atac i han deixat espais al darrera, propiciant més ocasions de Portugal. Només n'ha transformat una, i per l'error del porter, que ha servit perquè Ronaldo pogués tancar el Mundial amb un gol.

Portugal 2 - 1 Ghana

PORTUGAL: Beto (Eduardo, m.88); Joao Pereira (Varela, m.62), Pepe, Bruno Alves, Miguel Veloso; William Carvalho, Joao Moutinho, Ruben Amorim; Nani, Éder (Vieirinha, m.69) i Cristiano Ronaldo. Seleccionador: Paulo Bento.

GHANA: Fatawu Dauda; Harrison Afful, John Boye, Jonathan Mensah, Kwadwo Asamoah, Mohammed Rabiu (Acquah Afriyie, m.75), Agyemang Badu, Abdul Waris (Jordan Ayew, m.71), Andre Ayew, Christian Atsu i Asamohad Gyan. Seleccionador: James Appiah.

Gols: 1-0, m.31: Boye, pròpia porteria. 1-1, m.57: Gyan. 2-1, m.79: Cristiano Ronaldo.

Àrbitre: Nawaf Shukralla (Bahrain). Targetes grogues per a Afful (m.38), Waris (m.54), Jordan Ayew (m.77) i Moutinho (m.92).

Estadi: Nacional Mané Garrincha de Brasilia. 67.540 espectadors.

stats