Futbol

El campió posa a prova la solidesa del líder

L'Atlètic de Madrid, que no guanya el derbi des del 2018, visita un Reial Madrid amb la moral pels núvols

M.M.
2 min
L’entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, és un dels noms que apareixen a la llista.

BarcelonaAmb la primera posició de grup a la Champions sota el braç, i a ritme de transatlàntic a la Lliga, el Reial Madrid posa a prova la solidesa del seu liderat contra un Atlètic de Madrid amb urgències (21h, Movistar LaLiga). Mentre els blancs viuen el moment més dolç de la temporada, els matalassers, vigents campions, es presenten al Santiago Bernabéu amb la necessitat de guanyar per evitar quedar despenjats de la lluita per al títol.

Ja fa setmanes que el Madrid va guanyar al Camp Nou i va deixar fora de combat el Barça, i ara els de Carlo Ancelotti confien en fer el mateix amb un Atlètic de Madrid irregular i que va haver de cremar totes les naus per aconseguir avançar ronda a la Champions. Curiosament, Ancelotti no ha aconseguit guanyar mai l’equip de Simeone a la Lliga –sí a Europa–. L’italià, que anhela guanyar la lliga espanyola, la única gran lliga que li falta al seu palmarès, té tots els asos per vèncer el duel del Bernabéu. Juga a casa i recupera gol amb Karim Benzema, que ja té l’alta després d’unes molèsties musculars. Fins i tot Gareth Bale torna a la llista de convocats, malgrat que no s’espera que el gal·lès tingui massa protagonisme en el derbi.

A l’altra banda, Simeone té el gran dubte de Luis Suárez, que va acabar tocat el partit del dimarts a Porto. L’uruguaià va poder entrenar-se amb la resta dels companys i, si bé serà a la convocatòria, no sembla probable que jugui el derbi. Almenys, de titular. La capacitat ofensiva dels matalassers recaurà en Antoine Griezmann. L’Atlètic busca una victòria contra l’etern rival que no aconsegueix des de l’agost del 2018. Els darrers precedents, o han acabat amb empat o amb triomf del Reial Madrid.

stats