Copa
Esports Futbol 20/01/2022

El Reial Madrid salva el coll a Elx (1-2)

A l'últim minut, l'àrbitre Burgos Bengoetxea ha anul·lat un gol al conjunt valencià per una falta dubtosa

El Reial Madrid celebrant un gol a Elx

BarcelonaUn xut de Casemiro des de la frontal que va aturar el porter suplent de l'Elx, Werner. Aquesta va ser la principal ocasió del Reial Madrid durant els noranta minuts reglamentaris abans d'arribar a la pròrroga contra un conjunt valencià que havia sigut millor i que, fins i tot, havia malbaratat una ocasió clara al primer temps quan Guido va enviar, tot sol, un xut al travesser. Ja amb les patums al camp –el mateix Casemiro, Modric, Hazard...–, els madrilenys van veure com el desenllaç de l'eliminatòria tindria, com a mínim, 30 minuts més en què, amb polèmica, s'acabarien enduent la victòria (1-2).

Els de Carlo Ancelotti es van veure amb l'aigua al coll. Quan tot just s'arribava al minut 100 de partit, Marcelo era expulsat per tallar, sent l'últim home, un veloç contraatac del conjunt local. Gonzalo Verdú, un central que tot just feia deu minuts que havia entrat al camp per la lesió de John Donald, va xutar la falta directament a la barrera, però la fortuna el va acompanyar en el refús: Ceballos desviaria el seu segon intent al fons de la xarxa. Saltava la sorpresa al Martínez Valero i l'afició esperonava els seus, que veien com, jugant-se salvar la categoria a la Lliga, els podrien donar una alegria carregant-se el Madrid a la Copa.

Però el guió acabaria sent malèvol per a l'Elx. Isco, en una jugada enrevessada, aconseguiria empatar poc minuts després. Això va alimentar les esperances blanques i va fer empetitir l'equip valencià, que no va saber aprofitar la seva superioritat numèrica. En una errada de Werner, que va sortir precipitadament de l'àrea per intentar tallar una passada a l'espai d'Alaba, Hazard en va tenir prou per arribar a la pilota abans que el porter i rematar a porteria buida.

Encara quedava una última escena, en què l'àrbitre seria el protagonista. En l'últim minut, l'Elx aconseguiria empatar, però Burgos Bengoetxea va anul·lar el gol per una falta de Verdú a Lucas Vázquez, que es deixa caure a la mínima que nota el contacte per darrere, tot just abans de la rematada a gol de Tete Morente. Falteta i gol anul·lat. Passa el Madrid.