FUTBOL
Esports Futbol 24/11/2018

10 detinguts abans de la final de la Libertadores

L'organització ajorna el partit (diumenge, 21.00 h) després d'intentar-lo jugar a qualsevol preu

Gonzalo Romero
2 min
El River-Boca, en risc pel llançament de pedres i gas pebre a l'autocar de Boca

BarcelonaEl partit de tornada de la final de la Libertadores entre el River i el Boca ha quedat aquest dissabte suspès per culpa d’uns incidents violents durant el temps de prèvia que han acabat amb més de 10 detinguts. L’afició del River ha rebut l’autocar de l’altre aspirant al títol amb un llançament multitudinari de pedres i gas pebre. L’actitud dialogant de l’organització, buscant una solució perquè la pilota rodés sobre la gespa, va ser gairebé tan lamentable com els actes de vandalisme. La final hauria d’haver quedat anul·lada des del moment que el capità del Boca, Pablo Pérez, ha estat traslladat a una clínica ferit.

Fonts de l’equip argentí recollides per Efe han assegurat que el futbolista tenia talls en el cos que requerien assistència mèdica. “Ens han tirat de tot”, ha dit al canal Fox Sports. Gonzalo Lamardo, Carlos Tevez i Agustín Almendra també també han quedat afectats pels efectes del gas pebre. “Ha estat molt confús i les forces de seguretat han quedat desbordades. Per protegir-nos, els agents de seguretat han utilitzat gasos lacrimògens”, ha explicat el directiu César Martucci.

Amb aquesta fotografia, la Conmebol (Confederació Sud-americana de Futbol) ha anat posposant el partit. Fins a tres vegades ha canviat l’hora de la final. Guanyar temps per guanyar-lo, allunyat de qualsevol lògica. Segons la premsa argentina, l’organització del futbol americà i la FIFA, amb el president Gianni Infantino al capdavant, van intentar obligar els clubs a jugar la finalíssima. Si el Boca s'hi negava, l'equip quedaria eliminat de la competició.

El vestidor visitant va plantar-se definitivament, forçant els directius del futbol internacional a aplaçar el partit fins a aquest diumenge (21.00 h). “Una oportunitat més perduda de demostrar com és el nostre futbol davant el món sencer, que ens observa. És lamentable. Que hagi de tornar a viure una cosa així amb els meus fills...”, va dir en el seu compte de Twitter la llegenda de la selecció argentina Gabriel Batistuta.

stats