PREMIER LEAGUE

“Que Wembley s’ompli amb llaços grocs”

L’afició del City fa costat a Guardiola, que té el suport de bona part de la premsa

“L’aparició o incorporació a qualsevol article de roba (també les botes de futbol) de qualsevol missatge desagradable, amenaçant, abusiu, indecent, insultant, discriminatori o de qualsevol altra manera èticament o moralment ofensiu, o qualsevol missatge polític, està prohibit”. Aquest punt del codi de regulació sobre la manera de vestir i els equipaments de la federació anglesa de futbol s’ha convertit en un altaveu per fer arribar les mostres de suport als presos polítics catalans en els estadis anglesos, tot i que el preu que ha de pagar Pep Guardiola hagi sigut ser sancionat pel fet de portar el llaç groc. El tècnic català tornarà a portar-lo avui a Wembley, on el seu City busca el primer títol de la temporada contra l’Arsenal.

“Coneixent les conviccions de Guardiola i la importància del moviment catalanista, no crec que el tècnic accepti deixar de portar el llaç només perquè la regulació A4 sobre com cal anar vestit ho digui. És lliure de portar el llaç als partits de la Champions, on es diu que els símbols polítics prohibits han de ser ofensius, no pas aquells que no ofenen”, escrivia el periodista de la BBC Richard Conway sobre l’afer. “Tot i que el criteri és un punt subjectiu, la normativa és clara i no afecta la campanya personal del tècnic del City. Si no és un problema per a Europa, per què el futbol anglès condemna el seu símbol?”, es preguntava Conway.

El cap d’esports del Times, Martyn Ziegler, anava en la mateixa direcció. “Si parles amb la federació anglesa et diran que han expedientat Guardiola perquè el seu llaç trenca el reglament de conducta. Si la llei sosté aquesta teoria, però, la llei és un horror. Aquesta intransigència sobre els símbols és encara més absurda pel fet que la federació vol lluir els poppy en record als soldats anglesos caiguts en combat”, raonava, en referència a la rosella ( poppy ) utilitzada per tots els clubs quan s’acosta l’11 de novembre per recordar els soldats britànics morts en acció, símbol que la FIFA va valorar prohibir, cosa que va provocar una campanya en la seva defensa que va involucrar des de la federació anglesa fins a la casa reial britànica.

Entre els aficionats del Manchester City, molts van demanar a les xarxes socials anar a Wembley avui amb un llaç groc en mostra de suport al seu tècnic. El Manchester City juga contra l’Arsenal la final de la Copa de la Lliga i molts aficionats han considerat que portar un llaç o símbol de color groc podria ser una bona idea. Alguns van penjar imatges a les xarxes socials amb centenars de llaços que havien anat creant. “Cal omplir Wembley de llaços”, demanaven des de Read But Never Red, un portal de seguidors citizens. Una de les personalitats que es van manifestar a favor de Guardiola, malgrat no ser simpatitzant del City, va ser l’escriptor escocès Irvine Welsh, autor de Trainspotting. Welsh va fer una piulada insultant la federació anglesa i seguidament va fer una segona piulada a favor dels presos polítics catalans.

Més continguts de