Esports Futbol 27/07/2015

Multa de més d'un milió a Barça i entitats per la xiulada de l'himne espanyol

Antiviolència proposa una sanció de 66.000 euros per al FC Barcelona i de 190.000 euros per a Catalunya en Acció, així com 70.000 per a cadascuna de les 11 entitats restants que van firmar un manifest instant a la xiulada

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridSancions econòmiques per a totes les parts per l'eixordadora xiulada durant la final de la Copa del Rei. La Comissió Antiviolència proposa multar el Barça amb fins a 66.000 euros per l'incompliment de les obligacions exigibles de seguretat i per inacció davant d'una "reivindicació política", i a l'Athletic amb 18.000 euros per aquest mateix últim motiu. La Federació Espanyola de Futbol és la que s'emporta la proposta de sanció més forta, amb un total de 123.000 euros.

Les entitats sobiranistes que van incitar a la xiulada tampoc se'n salven. Es proposa sancionar amb 70.000 euros cadascuna de la resta d'entitats que van firmar el 'Manifest per la xiulada a l'himne espanyol i el rei Felip de Borbó': Sobirania i Progrés, Plataforma pel Dret a Decidir, el sindicat CADCI, Internacional Comission of European Citizens (ICEC), Fundació President Macià, Ara o Mai!, Catalunya diu Prou, Casal per la Llibertat i la Independència de Catalunya, Societat Catalana de Lliure Opinió, Moviment de Cultura Popular El Sotrac i Units per Declarar la Independència de Catalunya (Updic).

Però la multa més forta és per a Catalunya Acció, de 100.000 euros en "qualitat d'instigadora de la convocatòria i inductora del seu seguiment, per la difusió realitzada i repartiment de xiulets. A banda, també ordena una multa de 90.000 euros a Santiago Espot, president de Catalunya Acció, per la seva "implicació, participació personal i realitzada paral·lelament i separadament de l'entitat que presideix".

En tots els casos es tracta de procediments administratius i no són encara sancions en ferm. El treball de la comissió és proposar sancions i ha de ser l'autoritat competent en cada àmbit qui imposi la sanció.

stats