Esports Futbol 01/04/2021

La sort també s'apunta a la bona ratxa de l'Espanyol (4-0)

Nova golejada dels blanc-i-blaus, impulsada per un penal a favor i una expulsió del Fuenlabrada al minut 17

Germán Aranda Millán
De Tomás, llançant el penal que ha adelantat l'Espanyol davant el Fuenlabrada.

A la pel·lícula Intacte, de l'any 2001, el protagonista robava la bona fortuna d'aquells que estaven al seu voltant. L'Espanyol li ha pres la bona sort al Fuenlabrada, que estava crescut després d'haver golejat el Mallorca, el segon classificat. Els blanc-i-blaus han sumat la seva tercera victòria seguida amb la fortuna com a aliada indispensable, però no única, ja que l'equip toca i toca amb qualitat i ha perdut els dubtes a l'hora de sentenciar els partits. Si la setmana passada l'expulsió d'un jugador del Castelló al minut 35 els va facilitar trencar l'empat, aquest dijous un altre cop una targeta vermella a un rival, aquest cop acompanyada d'un penal, els ha servit de visat cap a la victòria. Amb un dels millors jugadors del Fuenlabrada, Nteka, expulsat per una mà a l'àrea al minut 17, al líder, crescut i amb els jugadors més tècnics molt inspirats, només li ha calgut enganxar bé l'onada i golejar (4-0) el seu rival.

Compte, ja ho diuen, que la sort s'ha de buscar, i per trobar aquesta mà a la línia de gol primer els futbolistes blanc-i-blaus han hagut de provocar la jugada, i sense aquesta mà, RDT hauria trobat el fons de la xarxa i hauria inaugurat el marcador amb una rematada. Igualment ho va fer tot seguit des del punt de penal, però amb l'avantatge afegit que l'equip comptava amb un jugador més. Així va ser una mica més fàcil que un Embarba brillant, regatejador i assistent, un Darder crescut i un Melamed emergent s'aboquessin constantment a l'àrea rival, on per descomptat De Tomás estava preparat per si calia que armés el fusell. L'equip no ha acusat les baixes a l'onze dels joves Puado i Pedrosa, que ahir dimecres van jugar amb la selecció espanyola sub-21, ni tampoc la de Melendo d'última hora per coronavirus.

RDT tanca el debat

Tots ells havien sigut importants per obrir, en les últimes setmanes, el debat sobre si l'equip jugava millor sense RDT, amb més versatilitat i menys dependència de l'atac. Però aquest dijous el debat s'ha tancat amb les dues cares de la moneda funcionant: RDT ha rematat força i la segona línia ha arribat a l'àrea amb llibertat i sense buscar-lo constantment. Al costat de RDT, Dimata ha tornat a passar una mica més desapercebut, però com sempre amb un sacrifici notable a l'hora d'arrossegar defenses.

Vint minuts després del primer gol l'Espanyol ja havia sentenciat, primer amb una gran jugada personal d'Embarba culminada per ell mateix amb una rematada creuada i després, de nou amb sort, amb un gol en pròpia de Rubén Pulido després d'una extraordinària jugada de Darder, que ha regatejat fins a quatre jugadors abans de servir la pilota a l'àrea.

El partit estava del tot sentenciat i la intensitat ha baixat a la segona part: a l'Espanyol només li quedava mantenir el resultat i donar minuts als jugadors de la banqueta per arribar al tram final de la temporada amb el màxim d'efectius disponibles. I, de passada, De Tomás ha aprofitat per fer el quart gol, un cop més amb fortuna després d'un mal rebuig de la defensa. Així allunyava encara més els dubtes sobre les capacitats de l'equip quan ell juga i, alhora, sumava el seu 18è gol per pressionar el màxim golejador de la competició, Djurdjevic, que en porta 20.