Futbol
Esports Futbol 14/05/2023

El Tolosa aparta cinc jugadors per negar-se a portar els colors de l'arc de Sant Martí

El club ha emès un comunicat on confirma els fets i denuncia qualsevol acte d'homofòbia

ARA
2 min
Zakaria Aboukhlal, un dels jugadors de Tolosa que han estat apartats

BarcelonaEl Tolosa ha decidit apartar cinc jugadors abans del partit contra el Nantes de la 35a jornada de la Ligue1 francesa perquè s'havien negat a utilitzar les samarretes amb dorsals amb els colors de l'arc de Sant Martí, tal com s'ha establert per a tots els partits de les lligues professionals, per commemorar el Dia Mundial Contra l'Homofòbia i la Transfòbia, que se celebra dimecres que ve, 17 de maig. Es tracta del marroquí Zakaria Aboukhlal, el malià Moussa Diarra, l'algerià Fares Chaibi, el bosnià Said Hamulic i el capverdià Logan Costa.

Posteriorment, el Tolosa, actual campió de Copa, emetia un comunicat en què subratlla el compromís de l'entitat en la lluita contra l'homofòbia i tota discriminació. "L'obertura al món és part integral de l'ADN del club. Els nostres jugadors són elegits per la seva qualitat humana sense importar les seves creences o conviccions. El Tolosa Futbol Club vol recordar el seu compromís de sempre amb la lluita contra l'homofòbia i totes les formes de discriminació".

En el text el club confirma que els futbolistes s'havien negat a dur les samarretes especials. "Els jugadors de la plantilla professional han expressat la seva disconformitat amb l'associació de la seva imatge amb els colors de l'arc de Sant Martí que representen el moviment LGTBI. Encara que som respectuosos amb les eleccions individuals dels jugadors, el Tolosa ha decidit apartar aquests jugadors del partit d'aquest diumenge davant el Nantes". El partit s'ha acabat amb empat a zero.

Segons avançava La Dépêche, a banda dels jugadors locals també n'hi havia un del Nantes que hauria mostrat la seva disconformitat amb aquesta samarreta, tot i que no ha transcendit el seu nom.

Amenaça de bomba prèvia

A banda d'això, el partit s'ha retardat una hora i mitja per culpa d'una amenaça de bomba. Els cossos de seguretat han trobat diferents paquets sospitosos a les graderies de l'estadi que han estat examinats abans de donar el vistiplau al matx. A més, s'ha obligat unes dues-centes persones que anaven al camp a quedar-se als seus vehicles temporalment. Al final tot ha quedat en un ensurt.

stats