PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 01/04/2012

Prova de foc per al València i oportunitat d'or per al Llevant en el derbi

Si el Llevant guanya el València per més de dos gols de diferència, superaria els d'Unai Emery a la classificació de Primera Divisió

Efe
2 min

ValènciaEl València i el Llevant s'enfronten aquest diumenge (18 hores) a Mestalla en un el derbi valencià més igualat de la història i que serà una prova de foc per als valencianistes donada la seva delicada situació dels últims partits i una oportunitat d'or per als llevantinistes davant seu bon moment.

Tots dos equips arriben al partit separats per tan sols tres punts, de manera que una victòria del Llevant els igualaria a 47 i suposaria per al València que la seva crisi cobrés una magnitud major.

Mentre el Llevant arriba al partit en el millor moment de la seva història, el valencià ho fa ple de dubtes després de perdre a Holanda dijous passat amb l'AZ Alkmaar en l'anada dels quarts de final de la Lliga Europa i després d'haver dilapidat en la Lliga una còmoda renda de punts en la defensa de la tercera plaça de la classificació.

També jugarà a favor del Llevant el fet que el València només ha estat capaç de guanyar un dels cinc partits que ha jugat a Mestalla el 2012, amb tres derrotes davant Reial Societat, Sevilla i Reial Saragossa i un empat davant el Mallorca.

L'última vegada que l'equip d'Unai Emery va aconseguir els tres punts a casa va ser el 12 de febrer, quan va superar l'Sporting de Gijón per 4-0, de manera que els partits a casa s'han convertit en un maldecap per als valencianistes.

Per la seva banda, el Llevant arriba al derbi amb l'objectiu de mantenir-se entre els llocs que donen accés a jugar el pròxim curs a Europa, si bé aquesta campanya ja va perdre davant el València dues vegades a la Copa del Rei i una altra en Lliga en la primera volta.

stats