Poliesportiu
Esports 12/05/2021

Gerard Esteva, reelegit per presidir la Unió de Federacions Esportives de Catalunya

L'advocat presentarà el 2 de juny un nou full de ruta que inclou reclamar una conselleria d'Esports

i
Àlex Gozalbo
1 min
Gerard Esteva: "Estem esperançats perquè la porta no està tancada"

BarcelonaLa junta electoral de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) va proclamar la candidatura encapçalada per Gerard Esteva com a guanyadora. Validat amb els avals de 71 de les 72 federacions, el projecte liderat per l’advocat no va tenir rival. D’aquí tres dies la resolució serà ferma i Esteva liderarà la UFEC durant els pròxims sis anys.

Esteva presentarà el 2 de juny el seu full de ruta i espera que amb el nou consell directiu l'esport aconsegueixi l’estatus que es mereix. Una posició que es vehicula a través de quatre reconeixements, que segueixen sent les principals demandes del sector: declarar l’esport servei essencial, disposar d’una conselleria d’Esports, destinar l’1% dels pressupostos de la Generalitat a polítiques esportives i impulsar l’aprovació d'una nova llei de l’esport basada en la iniciativa legislativa popular actualment en tramitació al Parlament de Catalunya.

En relació al futur, Esteva confia en quatre eixos principals de recuperació: el reforç en serveis a entitats, la digitalització, l’autonomia financera de federacions i la llei de l’esport. En aquest sentit, Esteva posa l'accent en dos projectes estratègics que redefiniran el sector: l’OTT de l’esport català, una plataforma de continguts digitals propis que ha de permetre projectar el sector, crear recursos i millorar el rendiment dels esportistes i la Parlem Lliga Catalana d’eSports, que agrupa de forma conjunta la competició oficial de les modalitats de diferents federacions.

La UFEC gestiona instal·lacions esportives i inverteix tots els beneficis en el foment de l’esport a través de federacions i clubs. La fusió amb Eurofitness ha esmorteït en part el cop que han sofert les instal·lacions esportives que gestiona l’entitat.

stats