FUTBOL
Esports 06/02/2019

Gianni Infantino serà reescollit president de la FIFA

Ningú ha pogut organitzar una candidatura alternativa

Efe
2 min
Gianni Infantino, president de la FIFA

BarcelonaEl suís Gianni Infantino, actual president de la FIFA, no tindrà oposició a les eleccions que se celebraran el 5 de juny durant el congrés de París, ja que no s'ha presentat cap altra candidatura en el termini establert, que expirava aquest dimecres.

"Després de la convocatòria electoral publicada pel consell de la FIFA el 10 de juny del 2018, les associacions membres han proposat, en temps i forma, el següent candidat per a l'elecció presidencial que tindrà lloc durant el 69è congrés de la FIFA, el 5 de juny del 2019 a París: el Sr. Gianni Infantino", anuncia el comunicat. En conseqüència, Infantino, en el càrrec des del 26 de febrer del 2016, optarà sense adversari a un segon mandat amb el suport majoritari de les 211 associacions que formen la FIFA.

Finalment, l'exjugador internacional suís Ramon Vega no va formalitzar la seva candidatura. L'exjugador del Grasshopper, el Tottenham, el Càller, el Watford i el Celtic s'havia postulat públicament per dotar d'un caràcter "més democràtic" la FIFA, va dir.

Infantino ja va anunciar que optaria a la reelecció el juny passat abans del començament del Mundial de Rússia, amb l'objectiu de continuar la transformació que va iniciar quan va arribar a l'organisme, perquè el futbol sigui el gran beneficiari de la seva gestió, basada en els principis de transparència i bon govern.

L'advocat suís (1970) va destacar el desembre passat que des que va arribar les reserves de la FIFA havien passat de 900 milions d'euros a 2.300, amb una inversió quatre vegades més gran, i amb iniciatives per al desenvolupament del futbol femení, la implantació del VAR i un procés net i sense escàndols per a l'elecció de la seu del 2026, que organitzaran Mèxic, els Estats Units i el Canadà.

Entre els suports amb què compta Infantino hi ha el de les confederacions de l'Àfrica (CAF), la Conmebol, la Concacaf i la confederació d'Oceania (AFC), a més de 12 associacions de l'Àsia. La UEFA no s'ha pronunciat.

Les eleccions se celebraran al Congrés que la FIFA celebrarà el 5 de juny a París i seran les segones després de l'escàndol de corrupció descobert el 2015, que va acabar amb els quinze anys de mandat del suís Joseph Blatter en els comicis en què Infantino va aconseguir 115 vots enfront dels 88 del xeic de Bahrain Salman bin Ibrahim al-Khalifa.

stats