PRIMERA DIVISIÓ

Dovbyk posa cap per avall el Reale Arena en tan sols vuit minuts

El davanter ucraïnès s'estrena marcant el gol de l'empat del Girona contra la Reial Societat

2 min
Artem Dovbyk, celebrant l'empat

GIRONAArtem Dovbyk ha necessitat vuit minuts per fer-se veure. Anunciat fa una setmana, el davanter ucraïnès és el fitxatge més car de la història del Girona. En la seva presentació, el jugador somreia, al preguntar-li per les expectatives. "No en sento pas, de pressió", assegurava. Quique Cárcel, el director esportiu, se'l mirava, assegut al seu costat. I rebaixava les expectatives, no fos cas. "Necessitarà un temps d'adaptació", deia. Bé, el temps ha estat cronometrat en els vuit minuts en què ha posat cap per avall el partit al Reale Arena. "No m'agrada posar-me cap xifra, però com més gols marqui millor", remarcava el nou golejador de Montilivi, que ja en porta un.

Dovbyk ha entrat quan el Girona, que ha competit com sempre però ha tingut partits millors, perdia contra la Reial Societat. Ja en els primers segons d'estar al camp, l'ucraïnès s'ha fet veure, lluitant per una pilota. Però ha estat la rematada de cap, aprofitant una centrada de Tsygankov, el seu company d'aventures a la selecció, la que ha permès que el seu impacte es traduís al marcador. "El Viktor m'ha parlat molt bé del Girona. Ell va ser una de les persones que em van animar a venir aquí. Crec que amb la seva ajuda m'adaptaré de pressa i podré destacar en els pròxims partits", afegia Dovbyk, un home de paraula. Dit i fet: els de Míchel han empatat en l'estrena a la Lliga (1-1) mentre dos ucraïnesos s'ho passaven pipa. La societat promet nits de fantasia.

Vestits amb la capa de supervivència, els gironins han aguantat el cop que ha suposat rebre un gol en la primera aproximació. Ha estat Take Kubo, l'autor de l'1-0, aprofitant una pèrdua al mig del camp i una transició ràpida dels seus companys. La clatellada podia haver estat pitjor, però el Girona, ofegat per l'atropellament al qual es veia sotmès, s'ha salvat: l'àrbitre ha xiulat un penal de Blind a Oyarzabal, però el contacte entre tots dos ha estat posterior al xut del davanter. Revisat a la pantalla, ha rectificat.

Buits que cal omplir

Molt incòmodes se sentien els blanc-i-vermells, amb un onze que ara mateix és titular, però que cal agafar amb pinces. La Lliga comença amb jugadors vestint uns colors que potser canviaran abans de la data límit, la nit del 31 d'agost, i amb els agents dels protagonistes fent trucades des de la graderia, on segueixen els seus representats. Al Girona, a qui Gazzaniga també ha contribuït a mantenir amb vida, li falta un pivot defensiu urgentment, perquè això li ha capgirat els plans. Al Reale Arena, Míchel ha improvisat a mitges, fent retocs que no han funcionat per compensar el buit que sent tenir a la sala de màquines. Un buit que s'ha d'omplir.

Perquè el forat del davant ja l'ocupa Dovbyk, suplent d'un Stuani lluitador, però desafortunat. L'uruguaià perdrà cartell, amb la presència desmesurada de l'ucraïnès, que quan flaira una possible rematada fa cara de pocs amics. No és d'aquelles persones amb qui s'aconsella discutir, Dovbyk, que ha arreglat la manca de sincronització blanc-i-vermella. El gran golejador ucraïnès ha tingut una estrena de pel·lícula.

  • Reial Societat: Remiro, Traoré (Sola, 74'), Zubeldia, Le Normand, Aihen, Zubimendi, Turrientes (Olasagasti, 80'), Take (Cho, 74'), Brais Méndez, Carlos Fernández (Barrene, 59') i Oyarzabal (Sadiq, 75'). Entrenador: Imanol Alguacil.
  • Girona: Gazzaniga, Arnau (Bernardo, 90+1'), Daley Blind, David López, Miguel, Herrera (Iván Martín, 86'), Aleix Garcia, Yan Couto (Pablo Torre, 64'), Tsygankov, Sávio (Valery, 64') i Stuani (Artem Dovbyk, 64'). Entrenador: Míchel Sánchez.
  • Gols: 1-0 Take (4'), 1-1 Artem Dovbyk (72').
  • Àrbitre: Hernández Maeso (Comitè Extremeny).
  • Targetes grogues: Arnau (9'), Stuani (45+3'), Le Normand (45+3'), Miguel (79'), Olasagasti (85'), David López (90+1') i Gazzaniga (90+2').
  • Targetes vermelles: Cap.
  • Estadi: Reale Arena, 30.848 espectadors.
stats