GIRONA FC
Esports 30/05/2019

El Girona i la Reial Societat negocien la venda de Portu

El davanter ja ha arribat a un acord amb el club basc i l’operació es tancarà en 10 milions

Jordi Bofill
2 min
El Girona va perdre contra el València amb un gol a l’últim minut del temps reglamentari i ja porta quatre mesos sense guanyar a casa.

GironaPortu deixarà el Girona en les pròximes hores i fitxarà per la Reial Societat, que ja ha arribat a un acord amb el futbolista murcià. Els clubs ultimen els últims detalls d’unes negociacions que avancen a bon ritme. Portu, pretès també pel Celta, finalment s’ha decantat pel conjunt basc. El descens a Segona ha rebaixat la seva clàusula a la meitat: dels 20 als 10 milions d’euros, el preu que cobrarà el club gironí. Serà la venda més alta feta mai pel Girona, que la podria superar aquest mateix estiu amb Pedro Porro. L’operació, però, podria acabar sent un traspàs, i la Reial Societat evitaria pagar els impostos estipulats quan s’ingressa l’import d’una clàusula de rescissió.

A més, el Girona i la Reial Societat estan intentant trobar la fórmula idònia que permeti fraccionar el pagament en diversos terminis. Detalls habituals en una negociació d’aquesta magnitud, que en cap cas hauria de perillar. Tant Roberto Olabe com Imanol Alguacil, el director esportiu i el tècnic basc, aposten clarament per un futbolista amb un marge de creixement molt elevat i que ha ofert un rendiment magnífic a Girona. De fet, l’últim dia de mercat de l’estiu passat va estar a punt de concretar la seva marxa al Sevilla, que va fer una oferta –entre la quantitat fixa i la variable– molt pròxima als 20 milions que exigia Quique Cárcel. Però com que els gironins no van trobar-li substitut i Caparrós es va negar a pagar la clàusula, el fitxatge no es va produir.

Després d’arribar lliure l’estiu del 2016 procedent de l’Albacete, Portu abandonarà Montilivi amb l’honor d’haver contribuït decisivament a l’etapa més productiva dels gairebé 89 anys de vida del Girona. En aquestes tres temporades ha disputat 115 partits oficials i ha marcat 29 gols, 20 d’ells a Primera. El davanter, que serà recordat com un dels herois de l’ascens, és el jugador que ha vestit més vegades la samarreta gironina a l’elit, amb 71 partits i 5.836 minuts. En el record quedaran les dues nits contra el Madrid, en les quals el seu olfacte va ser decisiu per lligar dues victòries sonades.

stats