GOLF
Esports 30/09/2012

Estats Units segueix dominant la Ryder Cup però Europa respira (10-6)

Europa encara batega en una Ryder Cup que tenia pràcticament perduda, gràcies als dos últims punts de dissabte que han atenuat el que semblava un avantatge intimidatòria dels Estats Units

Efe
2 min
Graeme McDowell i Sergio García

Medinah (Estats Units)A falta dels dotze partits individuals de diumenge, Estats Units venç a Europa per 10-6. Sergio García i Luke Donald, i finalment Ian Poulter amb Rory McIlroy, van fer possible en un dramàtic desenllaç, al forat 18, que els dos últims punts caiguessin al sac del vell continent i que encara es plantegi batalla.

Els europeus necessiten guanyar 8 dels 12 partits que resten per empatar i retenir així el trofeu, per ser l'últim campió. Una tasca, però, molt difícil: als Estats Units en té prou amb sumar 4,5 punts (quatre victòries i un empat) per aixecar el diminut però emblemàtic trofeu.

El resum des del començament del torneig és que els setze trobades per parelles, després de dues jornades amb sessions dobles, van ser aclaparadorament dominats pels golfistes nord-americans. No hi va haver empats, curiosament, però de les sis derrotes locals totes menys una (forat 17) es van escenificar al forat 18.

La Ryder Cup es veu mig plena per als interessos locals. És la tercera vegada, en les últimes quinze últimes edicions d'aquesta competició, que els Estats Units afronta un diumenge amb avantatge. El punt voluminós (5 i 4) de Bubba Watson i Webb Simpson sobre Justin Rose i Francesco Molinari assegurat aquest avantatge per al diumenge dels duels cara a cara.

L'equip nord-americà ja va avançar el doble de metres que l'europeu (8 a 4), després dels partits matinals de 'foursomes' (cops alterns). Tres d'ells van caure cap al bàndol local. D'aquestes tres victòries del 'Team USA' haver una especialment sorprenent. Pel resultat, un voluminós 7 i 6 (7 forats d'avantatge i 6 per jugar-se), i perquè Phil Mickelson i Keegan Bradley van ser de nou els artífexs d'un monument a la compenetració.

Phil i el principiant Bradley liquidar als anglesos Luke Donald i Lee Westwood al forat 12. El resultat iguala el millor registre d'una victòria per parelles en la història de la Ryder Cup. Mickelson no ha trepitjat encara el 'green' del 18 i, a més, és la segona vegada que suma 3 punts en altres tants partits. Abans només havia aconseguit en l'edició de 1995, quan l'esquerrà era novell i Bradley, avui la seva parella, tenia només 5 anys.

El capità europeu, José María Olazábal, conscient de la important desavantatge, va col · locar els seus dos millors parelles per als últims partits de la tarda. García-Donald i Poulter-McIlroy tenien la missió de, almenys, assegurar que la renda desfavorable no es fora més enllà dels 4 punts. En cas contrari, guanyar diumenge seria un exercici de gladiadors enmig d'una cridòria de més de 40.000 goles.

Aquest últim tret de Olazábal va estar bé tirat, ja que va passar que García i Poulter, aquest un colós (4 'birdies' en els últims 4 forats), van obrir una aixeta a l'esperança d'un difícil però possible remuntada visitant.

stats