Fórmula 1
Esports 29/04/2013

El GP de Fórmula 1 deixarà 120 milions d'euros a Catalunya

Els organitzadors de la cursa anuncien que a aquestes alçades ja han venut un 30% més d'entrades que l'any passat

Nuria García
2 min
Presentació del Gran Premi

BarcelonaAquest dilluns al matí s'ha presentat el Gran Premi de Fórmula 1 que els dies 10, 11 i 12 de maig tindrà lloc al Circuit de Catalunya, a Montmeló. L'acte, que s'ha celebrat al Saló de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el president del Consorci del Circuit de Catalunya, Vicenç Aguilera i el president del RACC, Sebastià Salvadó entre d'altres autoritats.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que la cursa de F-1 té un impacte d'uns 120 milions d'euros a Catalunya i d'aquests, d'uns 60 a Barcelona i ha justificat així la inversió que el Govern fa amb el traçat català. "Com més atractius siguem, menys atur tindrem. Esdeveniments com aquests van directament lligats a la creació de feina. Atraure a la gent de fora és clau, és el que el país necessita", ha explicat Mas, que ha conclòs el seu discurs assegurant que la F-1 permetrà que Catalunya sigui "vista i ben vista arreu del món".

És per això que, tot i que es parla des de fa anys d'una possible alternança amb València, Mas no confirma encara aquesta possibilitat de cara a l'any vinent, tot i que ha assegurat que estaria disposat a acceptar una proposta. "Nosaltres tenim contracte fins al 2016 i el podem complir. Ara bé, si sabem que el president de la generalitat valenciana està negociant amb Ecclestone [el patró de la F-1] per reinstaurar el Gran Premi a València, si ens demanessin l'alternança, en podríem parlar i acceptar aquesta proposta", ha dit Mas, que ha puntualitzat que ara, la pilota, és a la teulada valenciana i que des de Catalunya, en cap cas, es vol obrir "una guerra amb València".

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per la seva banda, ha explicat que l'aposta que la ciutat ha fet pel Circuit és "importantíssima". "Hi ha gent que no entén per què fem aquest tipus d'apostes, però són importantíssimes. Fem aquestes apostes perquè volem ser un referent, al voltant d'aquestes activitats es genera activitat econòmica, riquesa... En l'època que estem vivint, no ens hem de tancar en nosaltres mateixos per mirar endavant. Ens en sortirem si ens obrim al món", ha destacat Trias.

El president del Consorci del Circuit de Catalunya, Vicenç Aguilera, ha assegurat que, a aquestes alçades, ja han venut un 30% més d'entrades que l'any passat. "Hem fet preus competitius i una gran promoció a l'estranger", ha apuntat abans de demanar que cal que ara els aficionats locals facin un últim esforç per omplir les tribunes.

Enguany, com a novetat, l'entrada per al Gran Premi també tindrà molts avantatges. I és que, a més de poder presenciar la cursa, també es podrà entrar gratuïtament al Saló Internacional de l'Automòbil que se celebra a la Fira de Barcelona de l'11 al 19 de maig, gaudir del Camp Nou Experience, tenir un 10% de descompte a La Roca Village i descomptes al Barcelona Bus Turístic. "Hem volgut integrar el Gran Premi de Fórmula 1 al territori", ha afirmat Aguilera.

El president del RACC, Sebastià Salvadó, ha fet un repàs de la història de les curses d'automobilisme a Catalunya i ha afegit, per acabar: "El que construeix país és la continuïtat, que cada any hi hagi un Gran Premi. Nosaltres en portem 23 consecutius. El circuit té una continuïtat que ja voldrien alguns".

stats