ESCACS
Esports 01/12/2016

El gran èxit del nen que tenia pocs amics

Magnus Carlsen va derrotar el seu pare per primer cop amb 8 anys

T.p.
2 min
El noruec Magnus Carlsen durant la final contra Kariakin.

BarcelonaMagnus Carlsen finalment somreia relaxat. Havia aconseguit trencar la defensa del rus Serguei Kariakin i havia pogut revalidar el títol de campió del món d’escacs just la setmana del seu 26è aniversari. Precisament l’edat de Kariakin. Després d’arribar a la jornada final amb empat a sis, el títol es va resoldre en el desempat, amb quatre partides semiràpides. “Ha jugat com un geni. Bé, és un geni”, va dir l’excampió Kaspàrov.

Envoltat de luxe a Nova York, en una final en què les entrades valien en alguns casos més de 1.000 euros, Carlsen finalment va poder somriure. Ell, que va demanar una pizza -cosa que no recomana el seu entrenador personal- després de perdre una partida amb Kariakin que gairebé significa perdre la final. El jove talent noruec, campió del món per primer cop amb 22 anys, va fer un pas més cap a la llegenda, un camí iniciat quan el seu pare, treballador d’Exxon, li va regalar el primer tauler amb 5 anys. “Però no s’hi va interessar fins que en tenia vuit. Primer només pensava a jugar a futbol i esquiar”, admet el pare, Henrik. Amb vuit anys el nen va començar a consultar llibres d’escacs i va descobrir un nou món.

“Era d’aquells nens que no estudien res que no els agradi. No era bo en algunes matèries i era el millor en altres. I volia ser el millor en escacs”, recorda Henrik, que va ser derrotat pel seu fill per primer cop quan tenia 8 anys. Amb 9 ja va començar a entrenar-se amb el campió local Torbjorn Ringdal Hansen. I quan en tenia 13 la família va deixar la feina per acompanyar-lo amunt i avall per Europa. Ja amb 13 anys va derrotar l’excampió mundial Karpov i avançava en el seu camí. “A l’escola es reien d’ell, per les galtes, perquè era grassonet. I ell va trobar un espai on ser el millor”, explica. I ara s’ha convertit en una superestrella que ha revolucionat el joc amb un estil agressiu i amb decisions com dormir al mig d’una partida per pensar millor. Ara ja podrà pensar uns dies en les seves altres aficions, com el futbol. És aficionat del Madrid.

stats