FUTBOL
Esports 13/09/2013

Guardiola: “Si surten 1,6 milions de persones al carrer, amb això està tot dit”

Pep Guardiola s'ha congratulat des de les instal·lacions del Bayern de l'exitosa i "transversal" participació de la Diada i ha destacat que l'organització de la Via Catalana ha estat "admirable"

Isaac Lluch
1 min
Pep Guardiola dirigeix una sessió d'entrenament del Bayern Munic / PETER KNEFFEL / EFE

BarcelonaPep Guardiola ha parlat clar i català des de Munic. L’entrenador del Bayern s’ha referit a l’èxit de la multitudinària manifestació ciutadana durant la Diada i ha lloat l’organització de la Via Catalana.

“Em sembla que si surten 1,6 milionsde persones al carrer, amb això està tot dit. Són dos anys seguits que més d’un milió de persones són al carrer. Crec que al final qui mana és la gent, sempre hem pensat que els estaments oficials i els polítics estan al servei de la gent, i el més clar és això”, ha valorat el tècnic de Santpedor des de la sala de premsa de la ciutat esportiva del Bayern.

“La gent demana poder expressar-se; que la gent que no hi està d’acord [amb la independència] pugui dir 'no volem això' i la gent que vulgui això ho pugui expressar, també”, ha raonat, alhora que ha destacat que és “admirable l’organització” de la Via Catalana. “Una altra vegada més ha transcorregut sense cap incident. Hi va anar gent transversal, he llegit que hi va anar una iaia de cent i escaig anys i nens pel carrer. Organitzar-ho així és per tenir-ho molt en compte”, ha remarcat.

Guardiola ha comentat també que al seu nou entorn a Munic “s’han fet ressò” de la Diada catalana, si bé ha reconegut que tampoc n’ha parlat gaire amb coneguts alemanys. “Soc tot el dia a Säbene Strasse [on hi ha els camps d’entrenament del Bayern], i després vaig a esperar els nens, que arriben en autobús. No tinc gaires amics alemanys, encara, però segur que en faré”, ha conclòs amb to distès.

stats