FUTBOL
Esports 12/09/2014

Guardiola: "Al final la votació es farà perquè la voluntat del poble és superior a qualsevol altra cosa"

El tècnic del Bayern afirma que "volem votar, això és tot. El que va passar ahir no semblava possible veure-ho al món"

Isaac Lluch
2 min
Guardiola, en roda de premsa

MunicMenys de 24 hores després que 1.800.000 de catalans, segons la Guàrdia Urbana, es manifestessin a Barcelona per reclamar el dret a decidir el futur de Catalunya, Pep Guardiola s’ha afegit a la petició de poder posar les urnes el 9 de novembre.

“Les imatges d’ahir són fantàstiques, m’han impressionat. És la tercera gran manifestació al setembre a Catalunya perquè els catalans volen parlar del seu futur. Volem votar, això és tot, volem votar”, ha emfatitzat des de Munic el tècnic del Bayern en ser preguntat per l’ARA.

Guardiola s’ha atrevit a donar la seva opinió sobre la V organitzada ahir en un fluid alemany en el transcurs de la roda de premsa prèvia al Bayern-Stuttgart: “Ningú no sap què passarà després, però votar és la màxima demostració de la democràcia. Poden votar els que estan a favor de la independència i els que no”, ha insistit.

“Costa entendre per què no podem votar. És veritat que hi ha una Constitució, però això és canvia, es pot fer, les lleis canvien lleis. Fa poc es va canviar una normativa. Al final ja ho va dir el president Mas, la política està per seguir la gent. No sé si mai hi ha hagut una manifestació tan gran al món per demanar votar. Al final es farà perquè el poder i la voluntat del poble és superior a qualsevol altra cosa”, ha destacat en una resposta ja en català.

“El que ahir va passar no semblava possible veure-ho al món. Gairebé dos milions de persones van sortir al carrer. És increïble”, ha insistit davant la curiositat dels periodistes locals. “Sóc català perquè el meu pare i la meva mare ho són i vaig néixer allà. No en tinc cap responsabilitat, però m’estimo el meu país. Van sortir gairebé dos milions al carrer perquè el nostre objectiu és votar”, ha conclòs.

stats