Esports 06/08/2017

L'Espanyol encaixa el primer gol de l'estiu en l'empat contra un intens Hamburg (1-1)

Adrià López brilla aturant un penal, però no pot evitar l'empat de Holtby cinc minuts abans del final

Roger Requena
Piatti intenta una vaselina contra el porter de l'Hamburg

BarcelonaL'Espanyol segueix sent un conjunt difícil de tombar aquesta pretemporada, però contra l'Hamburg ha deixat en 445 la ratxa de minuts sense rebre gol (1-1), en un partit on ha deixat escapar la marca 5 minuts abans del final. Baptistao, al segon temps, ha avançat els blanc-i-blaus, que han tingut en el porter juvenil Adrià López l'altre heroi del partit. El jove porter, escollit millor jugador de l'enfrontament, ha salvat un penal, però no ha pogut evitar l'empat de Holtby en porteria buida.

Al primer acte, però, s'han fet evidents les primeres carències defensives d'un Mario Hermoso a qui encara falta rodatge i, sobretot, experiència. Sense un corrector de nivell com David López —que no ha estat convocat per unes molèsties a l'adductor de la cama dreta— ha hagut de ser un altre migcampista reconvertit en central, Diop, qui fes d'apagafocs en l'eix de la defensa. Quique Sánchez Flores ho ha dit amb paraules, i ara també amb fets: fan falta centrals, i l'inici de la Lliga s'apropa. Naldo, que firmarà si no passa res aquesta setmana vinent, i un altre reforçaran una defensa que ja dona per perdut Diego Reyes.

Piatti ha tingut una de les ocasions més clares del duel contra l'Hamburg

Amb aquesta defensa improvisada, l'Espanyol ha patit més del que ho ha havia fet els anteriors partits. Müller ha superat Hermoso en diverses ocasions, i només la manca d'encert dels atacants alemanys ha frustrat un gol que semblava cantat. L'opció més clara, del mateix Müller, que s'ha quedat sol davant d'Adrià López, però en lloc de provar amb un xut que semblava l'opció més fàcil, ha preferit passar la pilota, que Diop ha salvat providencialment quan Hunt ja es fregava les mans.

Fins ben entrat el partit, l'Espanyol no ha estat capaç de sortir de la pressió local i d'igualar les forces. Els blanc-i-blaus, però, han seguit fidels a la proposta del seu tècnic i, tot i viure replegats bona part de l'enfrontament, han aconseguit generar ocasions aïllades molt perilloses. La primera ha estat per a Piatti, que s'ha trobat sol davant de Mathenia, però, a diferència del que va fer contra el Dortmund, aquest cop la seva vaselina ha marxat lleugerament desviada. La segona, al final del primer temps, l'ha tingut Gerard Moreno, que tornava a jugar després d'unes molèsties que l'havien fet perdre els últims partits, i que ha perdonat una bona centrada de Piatti.

Baptistao i Adrià, decisius

Per més que visqui instal·lat gairebé tot l'enfrontament en camp propi, l'Espanyol sempre l'acaba tenint, encara que aquest cop no l'hagi encertat. En la represa, l'Espanyol no ha canviat ni d'efectius ni de dinàmica. Adrià López, que ja havia evitat una perillosa rematada en la primera part, ha començat la segona traient un gran mà a mà davant Holtby. Sakai, amb un potent xut de lluny, també ha provat els reflexos del porter juvenil. L'Espanyol ha patit, però ja hi està acostumat, i quan ha olorat sang, no ha perdonat.

Melendo ha entrat per Piatti al minut 54, i l'electricitat del jove del planter ha originat el gol de Baptistao. Melendo ha rebut amb espais i ha filtrat una deliciosa passada per a Moreno, que davant del porter ha vist sol el brasiler, que només ha hagut d'empènyer la pilota al fons de la xarxa.

El gol ha generat gran nerviosisme en el conjunt alemany, que ofuscat per veure's darrere en el marcador ha intentat avançar línies, però això només ha fet que afavorir la proposta d'un Espanyol que s'ha trobat molt còmode quan ha pogut córrer amb espais. Moreno ha pogut sentenciar el partit, però la seva rematada ha topat amb el pal.

Poc després, l'àrbitre s'ha inventat un penal per una suposada entrada d'Hermoso sobre un rival que s'ha llençat al vèrtex de l'àrea. Aleshores, però, Adrià López s'ha encoratjat per presentar-se en societat amb una sensacional aturada del xut de Hahn. Els locals, però, no s'han rendit, i cinc minuts abans del final han trobat el gol, a través de Holtby, en una jugada on Hermoso no ha estat encertat a l'hora d'anticipar-se. L'Espanyol ja no és invicte, però segueix competint amb solidesa. L'última prova de la pretemporada serà dijous a Nàpols (21 h).