FÓRMULA 1
Esports 14/03/2015

Lewis Hamilton vola a Melbourne i aconsegueix la primera 'pole' de la temporada

Domini dels Mercedes, gran temps de Carlos Sainz i desastre dels McLaren

Ara
1 min
Hamilton, al circuit d'Albert Park, durant els entrenaments oficials del GP d'Austràlia / DIEGO AZUBEL / EFE

BarcelonaEl britànic Lewis Hamilton ha aconseguit la primera 'pole position' de la temporada, al Gran Premi d'Austràlia, la cita inaugural de la temporada. El pilot de Mercedes, actual campió del món, ha marcat un temps d'1:26.327, 594 mil·lèsimes menys que el seu company d'equip, l'alemany Nico Rosberg, que arrencarà al seu costat des de la primera fila de la graella. Hamilton ha aconseguit la seva 39a 'pole' de la seva carrera i Mercedes, la 12a consecutiva, sumant les de la temporada passada.

El brasiler Felipe Massa (Williams) ha estat tercer i arrencarà des de la segona fila al costat de l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari). Els Williams i els Ferrari, doncs, han confirmat les sensacions de la pretemporada i seran els dos equips que lluitaran per ser els millors del grup perseguidor dels Mercedes, que ara per ara estan a un altre nivell. El madrileny Carlos Sainz –fill del doble campió mundial de ral·lis– ha confirmat el seu potencial i sortirà vuitè amb el Toro Rosso.

El punt negatiu de la jornada ha estat el baix rendiment dels McLaren. Jenson Button i Kevin Magnussen –que substitueix Fernando Alonso– han viscut un infern, ja que han quedat eliminats en la primera ronda i han estats els dos més lents en la primera tanda de la classificació. L'escuderia ha assegurat que han estat molt conservadors perquè patien per si trencaven un motor en la primera cita de la temporada.

stats