Ciclisme
Esports 12/09/2013

Horner dóna un nou cop d'autoritat a la Vuelta

El nord-americà de RadioShack es queda a tres segons del liderat amb una ascensió excepcional al Peña Cabarga, on guanya escapat en solitari Vasil Kiryienka

Albert Rabadan
1 min
Visil Kiryienka celebra el triomf a Peña Cabarga en la 18a etapa

BarcelonaChris Horner (RadioShack) ha confirmat la seva condició de millor escalador d'aquesta Vuelta a Espanya a l'arribada en altura a Peña Cabarga i s'ha col·locat a tan sols 3 segons del liderat, que actualment pertany a l'italià Vincenzo Nibali (Astana). L'etapa se l'ha endut el poderós gregari bielorús de l'Sky Vasil Kiryienka, que ha marxat en solitari de la seva escapada al port del Caracol.

Horner, un cas excepcional de longevitat en l'esport professional (a l'octubre farà 42 anys), s'ha mostrat especialment superior al port càntabre, on ha batut per 20 segons el rècord de l'ascens, que mantenia Joaquim Rodríguez des del 2010. Justament el Purito ha estat el favorit que menys ha perdut respecte del nord-americà, tot i que no ha estat suficient per millorar la seva quarta posició a la general.

Tanmateix, la motivació del seu equip, el Katiuixa (Dani Moreno ha estat qui ha trencat la cursa en l'últim port), porta a l'optimisme de cara a les opcions d'un canvi a les dues arribades següents: la primera, menys dura, al Naranco; i la segona, el decisiu Angliru, el dissabte.

Vuelta a Espanya, divuitena etapa (Burgos-Peña Cabarga, 186,5 km):

1r Vasil Kiryienka (Sky) 4h 46' 48”

2n Chris Anker Sörensen (Saxo-Tinkoff) a 28”

3r Adam Hansen (Lotto-Belisol) a 1' 18”

4t Martin Köhler (BMC) a 1' 34”

5è Egoi Martínez (Euskaltel) a 1' 42”

Classificació general provisional:

1r Vincenzo Nibali (Astana) 73h 39' 35”

2n Chris Horner (RadioShack) a 3”

3r Alejandro Valverde (Movistar) a 1' 09”

4t Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2' 24”

5è Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff) a 3' 43”

stats