26/10/2016

Els infortunis del Barça Lassa no fan vacances

Stratos Perperoglou, aler grec del Barça Lassa, intentant avançar amb la pilota a Belgrad.

BarcelonaMentre el club, poc preocupat pel que estava passant a Belgrad, presentava el seu projecte Masia 360, el Barça Lassa va perdre a la pista de l’Estrella Roja (76-65). L’equip blaugrana va malbaratar una renda de set punts en una pista difícil per culpa de cinc minuts, els últims del segon període, nefastos. Superat per les adversitats i per un rival que hi va posar més ànima, el conjunt de Georgios Bartzokas va encaixar la segona derrota de la temporada en una Eurolliga de màxima exigència.

Brad Oleson va anotar 12 dels primers 18 punts d’un Barça Lassa que va començar endollat al Kombank Arena, on l’any 2018 es disputarà la final four de l’Eurolliga. L’equip blaugrana va creure tenir el partit controlat quan va aconseguir un avantatge de set punts al segon període (22-29), però el partit es va tòrcer de manera sobtada. El conjunt culer va perdre tota consistència i va encaixar un parcial de 18-2 que el va enviar als vestidors amb un desavantatge de nou punts (40-31). En 20 minuts va perdre 15 pilotes. Els últims 280 segons del quart van ser nefastos, ja que, a més, Pau Ribas es va lesionar. El jugador badaloní es va fer mal al tendó d’Aquil·les esquerre i va necessitar una llitera per abandonar el parquet en un dia en què Justin Doellman, Joan Carles Navarro, Petteri Koponen i Shane Lawal eren baixa.

La capacitat de reacció del Barça Lassa va ser nul·la i l’equip blaugrana va dedicar la segona meitat del partit a intercanviar cistelles amb un rival que, conscient del seu avantatge i animat per 18.400 sorollosos aficionats, mai va perdre la concentració. L’equip de Dejan Radonjic va saber treure profit de les seves virtuts i amagar els seus defectes. Marko Guduric, un jugador de 21 anys, va anotar 21 punts contra una defensa més contemplativa del que Georgios Bartzokas voldria. Visiblement molest amb els seus jugadors i amb els àrbitres, als quals va acusar de permetre massa contactes, el tècnic grec va llançar una pissarra al terra durant un temps mort.

Després d’un bon inici, Brad Oleson tan sols va poder anotar 3 dels últims 47 punts del Barça Lassa. La màxima renda de l’equip local va ser de 14 punts, però el partit va acabar amb la sensació que l’Estrella Roja li estava perdonant la vida a un conjunt blaugrana que tan sols va competir bé durant els primers 15 minuts. Els culers, que ja busquen la manera de reforçar una plantilla discreta, encara no han trobat el fil competitiu en un inici de temporada farcit de contratemps. “Hem de trobar una solució de manera col·lectiva”, va opinar Tyrese Rice, el líder d’aquest nou Barça, que necessita endurir la seva defensa i millorar la continuïtat del seu joc en atac, que ha d’enriquir-se amb moltes més variants de les que actualment és capaç de proposar.

Xavi Pascual debuta amb triomf

Xavi Pascual es va estrenar a la banqueta del Panathinaikòs amb una ajustada victòria a la pista del Brose Bamberg (83-84). Nick Calathes va anotar la cistella decisiva a 3,2 segons del final. L’equip alemany serà, precisament, el rival del Barça Lassa demà, quan es disputa la quarta jornada.