Esports 14/09/2021

L'insaciable Bayern, liderat per un jove tècnic especial

Robert Lewandowski jugarà tot i tenir molèsties als abductors

Joan Carol
2 min
Julian Nagelsmann, entrenador del Bayern de Munic

BarcelonaJulian Nagelsmann, entrenador del Bayern Munic, tenia cinc anys quan Ronald Koeman va donar al Barça la seva primera Copa d'Europa. Ara, el neerlandès i l'entrenador més jove de la història de la Champions alcen el teló de la competició europea al Camp Nou. Nagelsmann és un entrenador altament intervencionista, amb una gran capacitat camaleònica. Des que va debutar al primer nivell amb el Hoffenheim ha cridat l'atenció dels grans clubs, i ara al Bayern té a la seva disposició alguns dels millors jugadors del món per plasmar al camp tot allò que dibuixa a la pissarra. Després de fer bona feina a l'RB Leizpig, Nagelsmann ha aterrat a la capital bavaresa per seguir guanyant títols, tal com va fer-ho Hansi Flick, el tècnic campió a la Champions d'ara fa dues temporades.

D'entre tots els cracs del Bayern, el líder té 32 anys i en porta molts a Munic. Thomas Müller és, a més, el jugador que més gols li ha fet al Barça en competicions europees, sis en total. Müller és un dels membres de la vella guàrdia bavaresa, com Manuel Neuer. El porter alemany, rival de Ter Stegen a la selecció, diu que "el Barça mai serà dèbil" en referència a les recents declaracions del Kun Agüero en què deia que els rivals sempre tenen por dels culers, per poca que sigui.

El Bayern arriba al Camp Nou sòlid, però amb dubtes. Robert Lewandowski va ser substituït en l'últim partit dels de Munic per una molèstia als abductors. "La substitució va ser una mesura de protecció", va dir Nagelsmann després de guanyar per 1-4 el Leipzig, el seu exequip. El polonès viatja amb l'equip i el jove tècnic va explicar a Barcelona que, si tot va bé, podrà comptar amb el seu golejador tot i les molèsties. Si Lewandowski no està disponible, el seu lloc en punta l'ocuparà Chopupo-Moting. També arriben tocats Serge Gnabry, Lucas Hernández i Marc Roca.

Una de les obsessions de Nagelsmann és conèixer totalment el seu rival, i sense Messi ja sap que ara el joc del Barça queda més repartit. "Ara la responsabilitat es reparteix entre diversos jugadors. Amb Memphis i Luuk de Jong tenen dos nous jugadors molt interessants i amb altres qualitats", diu Nagelsmann, que també ha destacat Frenkie de Jong i Pedri, a qui posa en el mateix sac de la seva jove estrella Jamal Musiala. El prometedor jugador alemany arriba al duel amb el Barça després de brillar l'última jornada a la Bundesliga. Musiala, en paraules del seu tècnic, "juga per divertir-se". Contra el Leipzig va anotar un gran gol i és la joia del futur bavarès.

stats