Barça
Esports 09/09/2021

Kun Agüero: "La Champions? No crec que siguem favorits, però tots els rivals respecten el Barça"

El davanter argentí parla de la seva arribada al conjunt blaugrana en una entrevista al programa 'Tu diràs' de RAC1

Joan Carol
3 min
Sergio Kun Agüero durant la presentació com a nou jugador del Barça al Camp Nou, el 31 de maig.

BarcelonaSergio Kun Agüero ha concedit una entrevista al programa Tu diràs de RAC1. L'atacant argentí ha parlat de la seva lesió, del seu gran amic Leo Messi, de les expectatives de l'equip i ha matisat les polèmiques paraules sobre amb quina antelació s'arriba a entrenar al Barça. Agüero, lesionat, encara no s'ha estrenat al terreny de joc com a blaugrana, però cada vegada veu més a prop el seu debut: "Vaig progressant bastant. Potser podré escurçar els terminis unes setmanes". Sent optimista sobre la data en què podrà defensar per primera vegada l'escut del Barça, el Kun recorda com la temporada passada se li van ajuntar totes les traves possibles. "Em vaig operar del genoll al juliol i la recuperació va durar fins al desembre. Vaig passar el covid i això ho va fer tot encara més llarg. Al final, el City ja estava en un gran moment i era molt difícil tornar a entrar a l'equip titular", relata la llegenda del Etihad Stadium.

Agüero ha arribat al Barça amb la carta de llibertat aquest estiu, i se li il·luminaven els ulls quan parlava de jugar amb Messi, però la sortida del 10 ha frustrat una unió consensuada pels dos protagonistes. "En Leo es trobava en un moment a la Copa Amèrica que ja creia que tot estava tancat", ha afirmat el davanter. Tot i no comptar amb el seu gran amic, el Kun ha volgut defensar que tenia clar que volia jugar al Camp Nou: "Quan jo firmo, en Leo no havia renovat". I fins i tot sabent la complicada situació del club, el davanter amb passat matalasser no va dubtar: "Li vaig dir al meu representant que els diners no eren el més important, que jo volia el Barça". Els seus quinze anys a l'elit del futbol europeu atorguen una experiència al Kun que li permet veure cada situació amb la perspectiva necessària. "Entenc com està el Barça, tots sabem que econòmicament hi ha molts deutes. És normal que pugui passar de tot". Però fins i tot algunes situacions sobrepassen l'experiència dels més veterans, com la marxa sobre la botzina de Griezmann. "Nosaltres no ens ho esperàvem, i de cop, pum, desapareix".

Encara no ha debutat, però el Kun afirma que ja és culer. Vol col·laborar amb club i ser un exemple per als joves futbolistes. "Si els més joves de l'equip ara ajuden el Barça, de ben segur que quan el club millori econòmicament els voldrà recompensar". Agüero també ha admès que el Barça no passa pel seu millor moment, però ha volgut posar en valor l'entitat: "Jo he jugat contra el Barça, i no sempre en el millor moment del club. Però com a jugador sempre et dius: compte, que és el Barça. No crec que siguem favorits, però tots els rivals respecten el Barça. Molta gent no espera una gran actuació de nosaltres a la Champions, però jo els hi dic: compte." Sabent que la situació no és la idíl·lica, Agüero no tira la tovallola per cap competició. "Jo l'únic que vull és guanyar títols. La Copa també, que no la tinc!"

Cinc temporades amb Pep Guardiola

L'atacant argentí arriba a Barcelona després d'haver estat cinc temporades sota les ordres d'un dels màxims exponents del barcelonisme, Pep Guardiola. Del de Santpedor, Agüero en guarda un gran record. "Des del primer dia va instaurar el seu estil de joc, i a mi em va facilitar molt la vida. L'únic que havia de fer era mourem prop de l'àrea i tan sols em demanava fer gols. És una persona que no para. Guanyàvem un títol, entrenàvem l'endemà i ens deia: va, seguim".

En aquest sentit, l'argentí també ha volgut matisar unes paraules que va dir al Twitch d'Ibai Llanos en què afirmava que al City anava a entrenar una hora i mitja abans que comencés la sessió, per si havia d'anar al gimnàs o qualsevol altra qüestió, i que, en canvi, a Barcelona, es va presentar trenta minuts abans d'un entrenament i "no hi havia ningú". "Els entrenaments són molt exigents i molt bons. El que jo vaig dir va ser de broma. Quan vaig arribar el primer dia, l'equip no hi era, estava de stage a Alemanya. I esclar, literalment no hi havia ningú a les instal·lacions".

stats