POLIESPORTIU
Esports 09/07/2013

El 80% de les inspeccions fiscals s'han fet a clubs catalans

àlex Gozalbo
1 min

BarcelonaLa Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) està intentant fer un exhaustiu recompte dels clubs catalans que han sigut investigats per la Seguretat Social. Segons Gerard Esteva, vicepresident de l'entitat, "els números són preocupants, ja que els clubs catalans concentren aproximadament el 80% de les inspeccions fiscals que s'han fet arreu de l'Estat". "La llei és la mateixa, però la interpretació restrictiva que s'ha fet a Catalunya és diferent i això posa en perill la viabilitat del nostre esport amateur i formatiu, precisament el que necessita més protecció", diu.

"Nosaltres vam reunir tots els partits polítics amb representació a Madrid per demanar que presentin una moció a la llei que permeti que els voluntaris que reben una petita compensació, sempre inferior al salari mínim interprofessional, per la seva tasca no siguin vinculats a la categoria de professionals de l'esport", diu Esteva.

La UFEC ha convocat una reunió per demà amb totes les federacions esportives catalanes en què es proposarà fer un manifest conjunt per reclamar una regulació del voluntariat esportiu i la seva no vinculació a la categoria de professionals de l'esport. "La situació sembla ben encaminada, ja que els partits han demostrat bona predisposició, però les nostres actuacions futures dependran de com evolucioni tot", assegura Esteva. Segons el vicepresident de la UFEC, "la solució no es pot endarrerir i, si no s'arriba a temps de modificar la llei, s'hauria de plantejar allargar la moratòria".

La secretaria general de l'Esport, per la seva banda, farà reunions per informar les entitats esportives catalanes sobre les inspeccions.

stats