CICLISME
Esports 24/07/2013

Els tres integrants del podi al Tour del 1998 van prendre EPO, segons 'Le Monde'

El diari francès publica una part de la llista de positius per EPO detectats a finals del 2004

Efe
1 min

ParísEls tres primers classificats del Tour de França del 1998, l'italià Marco Pantani, l'alemany Jan Ullrich i el nord-americà Bobby Julich, estaven dopats amb EPO, igual que altres corredors d'aquesta edició de la ronda ciclista francesa, segons 'Le Monde'.

El diari desvela una part de la llista de positius per EPO detectats a finals del 2004 d'aquest Tour del 1998 en un estudi amb objectius científics i que figuren en l'informe de conclusions que aquest dimecres al matí han presentat els ponents de la comissió d'investigació del Senat francès.

L'informe ha precisat que hi ha la certesa que el guanyador, Pantani (mort el 2004 per sobredosi de cocaïna), i en menor grau el segon, Ullrich, i el tercer, Jullich, van prendre EPO.

Les proves que ara han posat en evidència els casos coneguts es van fer al laboratori francès de referència de Châtenay-Malabry el 2004 per posar a prova un nou mètode de detecció d'EPO.

L'informe havia de presentar formalment el 18 de juliol, en plena competició del Tour de França d'aquest any –de fet, coincidint amb una de les etapes reines, la de L'Alpe-d'Huez– però finalment es va posposar fins aquest dimecres, després de la pressió del sindicat de corredors davant el Govern francès.

stats