Esports 16/11/2015

La inversió de David Ferrer

El xabienc, de 33 anys, debuta avui al Masters contra David Ferrer

àlex Ochoa
2 min
David Ferrer / REUTERS

BarcelonaEn l’esport ens queixem sovint de les declaracions buides dels protagonistes, que tiren de tòpics per cobrir l’expedient quan parlen amb els periodistes. En el tenis, afortunadament, els jugadors s’impliquen més en el que pretenen dir i afirmar. Potser perquè és una disciplina individual i, d’alguna manera, la teràpia de grup es trasllada a la sala de premsa. Però, més enllà de les particularitats globals de la disciplina, cada tenista és un món i David Ferrer pertany a la petita estirp de jugadors que mai no defrauden. I el Masters n’evidencia una gran virtut: la constància.

El xabienc, de 33 anys, el juga per setena vegada, coincidint amb les temporades (7) que acaba en el 'top 10'. L’ascens a l’elit va coincidir en plena maduresa de joc i com a premi de la feina ben feta: des que el 2005 va entrar en el 'top 20' ja no n’ha sortit. Fa, doncs, més d’una dècada que Ferrer conviu entre els millors del món. Sovint a l’ombra de Rafa Nadal, no amaga que l’ha impulsat positivament. “Aaaaii –emfatitza–, el que no hauria guanyat sense ell”, respon als que pensen que l’ha pogut perjudicar. A Londres tornaran a topar, qui sap si en un partit decisiu per accedir a semifinals. Ferrer ja les va jugar el 2011, en què va perdre contra Roger Federer, i el 2007, en què va guanyar però va perdre la final, també contra Federer.

Precisament el suís, com la resta de rivals, parlen amb molta consideració de Ferrer. “És un enorme competidor”, coincideixen. I el secret és la seva pròpia convicció. “Si perdo intento fer-ho d’una manera que al rival li costi molt. És com una inversió, el següent cop que t’enfrontis a ell pensarà com li va costar. Et respectarà”, deia a Canal+ a principis d’any. “I el respecte costa de guanyar, i ara que el tinc no el vull deixar escapar”, segellava.

Avui debuta contra Andy Murray i segur que se’l continuarà guanyant. I, amb el respecte, l’admiració de l’espectador, que sempre valora els jugadors que s’hi deixen la pell. Mentrestant, ahir, en la primera jornada del torneig, nova exhibició de Novak Djokovic, que va apallissar Kei Nishikori (doble 6-1).A més, Roger Federer es va imposar a Tomás Berdych (6-4 i 6-2).

stats