COPA REGIONS UEFA
Esports 10/04/2012

Jim Boyce, responsable UEFA de la Copa de Regions: "No hem d'oblidar mai els més modestos"

El vicepresident del màxim ens federatiu europeu es mostra orgullós del creixent èxit social de la competició més desconeguda del vell continent

àngel Garreta
2 min
Boyce, responsable de la Copa de Regions

BarcelonaL'èxit de Catalunya Amateur en la fase estatal de la Copa de Regions UEFA ha provocat un augment de l'interès mediàtic per una categoria en què, per primera vegada, un combinat català disputarà oficialment un torneig internacional de futbol. El campionat és el marc més elitista on poden competir els jugadors no professionals.

El màxim responsable de la competició és un dels vicepresidents de la UEFA, Jim Boyce. Pel directiu és important mantenir un torneig internacional territorial d'aquestes característiques, "és la competició a més singular i autèntica de les que organitzem", assegura. Boyce també recorda que "no hem d'oblidar mai els més modestos".

El dirigent creu que la UEFA "demostra, des del 1998, que no només pensa en el món professional". Per Boyce, queda constatat que "si actualment tothom valora les competicions per com estan organitzades, la Copa de Regions està molt ben vista". Boyce considera que "el nivell del futbol amateur augmenta i dins aquesta competició, en la fase final, es veuen partits que ningú seria capaç de dir que són amateurs".

La Copa de Regions UEFA pot ser un bon torneig per promocionar-se, segons afirma Boyce. "Més d'un jugador ha acabat signant un contracte professional", admet el directiu, que recorda, però, que "la majoria dels jugadors amateurs ho són perquè les seves circumstàncies personals no els permeten deixar-ho tot pel futbol i es veuen obligats a fer-ho de forma no professional, ja sigui per la feina o la família".

Aficionat d'un club modest i del criquet

Jim Boyce, de 67 anys i natural de Belfast, es declara aficionat d'un modest equip, el Cliftonville FC, el club de la seva ciutat. També és un apassionat del criquet. El directiu UEFA va assolir la vicepresidència de l'ens l'any 2011. Va agafar el càrrec de Jack Warner, el qual va dimitir per escàndols de presumpta corrupció.

stats