JOCS OLÍMPICS
Esports 13/04/2015

París, candidata als Jocs Olímpics 2024

La capital francesa aprova per amplia majoria en el ple municipal presentar-se com a seu candidata per acollir els jocs del 2024, just quan es complirà el centenari dels últims que s'hi van celebrar (1924)

Efe
1 min
Éric Hazan i Josep Ramoneda parlaran de París al MOT

ParísEl ple municipal de París ha aprovat per una amplíssima majoria la candidatura de la capital francesa per acollir els Jocs Olímpics 2024, un segle després dels que va organitzar, l'any 1924. Només els regidors del grup ecologista i de l'extrema esquerra s'han mostrat en contra de la candidatura, considerant que el pressupost d'aquest tipus de cites se sol multiplicar amb el temps.

Però això no ha impedit que la immensa majoria dels 163 regidors es pronunciï a favor, un signe d'unitat entre els socialistes, que controlen l'Ajuntament, i els conservadors de la UMP, principal grup de l'oposició. Impulsada per l'alcaldessa, la francoespanyola Anne Hidalgo, París, que ja comptava amb l'aval del Govern i de la regió, es llança a una candidatura en la qual ja estan en competició Boston, Hamburg i Roma.

"Anem a recolzar-nos en aquest consens polític per donar suport al moviment esportiu, que és el que ha d'encapçalar la candidatura", ha assegurat Hidalgo, que ha comparegut acompanyada per l'excampió olímpic, Tony Estanguet, membre del Comitè Olímpic Internacional (COI) i que es perfila com la cara visible de la candidatura francesa.

L'expiragüista, triple or olímpic, ha assegurat que aquest vot suposa "una etapa decisiva" per llançar "una candidatura sòlida" amb la qual poder convèncer els seus col·legues del COI. L'alcaldessa ha agraït a l'oposició "aquesta treva olímpica" per "no contaminar la candidatura amb el debat polític".

stats